Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Fastelavnsbollene du kan spise mange flere av
29884
post-template-default,single,single-post,postid-29884,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Fastelavnsbollene du kan spise mange flere av

Fastelavn faller på søndag  7. februar i 2016 og 26. februar i 2017 og 11. februar i 2018. 

Her får du oppskrift på tradisjonelle fastelavnsboller, men med en ørliten hemmelighet. Noen små justeringer gjør nemlig disse fastelavnsbollene litt sunnere enn originalen. 

Oppskrift på litt sunnere sukkerfrie fastelavnsboller med Sukrin og FiberFin

(Foto/oppskrift: Funksjonell Mat)

De er:

Fiberrike: Ved å tilsette en liten mengde FiberFin, økes nemlig fiberinnholdet. FiberFin inneholder resistent stivelse, et spesielt gunstig fiber med godt dokumenterte helsefordeler.

Sukkerfrie: Ved å bruke Sukrin istedenfor sukker får bollene en lavere GI og mindre blodsukkerstigning.

Magrere: Og ønsker du en magrere krem i bollene, kan du blande pisket krem med mager vaniljekesam.

Litt sunnere fastelavnsboller

Ingredienser

(ca 16 boller)

  • 100 g meierismør eller 1 dl rapsolje
  • 3 dl melk
  • 1 egg
  • 1 pakke gjær
  • 500 g (8½ dl) hvetemel eller speltmel
  • 60 g (1 dl) FiberFin
  • 90 g (1 dl) Sukrin
  • 1 ss sukker/honning (mat for gjæren)
  • ½ ts kardemomme

Pensling:

  • Sammenvispet egg

Fyll og pynt:

Fremgangsmåte

Smelt smøret, ha i melken og varm det til det er fingervarmt. Ha over i en bakebolle, og tilsett egg, gjær, Sukrin, kardemomme og sukker (mat for gjæren). Tilsett FiberFin og mesteparten av melet, og elt sammen til en smidig deig. Tilsett eventuelt litt mer mel hvis det er nødvendig. Dekk bollen med plast og la deigen heve ca 1 time på et lunt sted.

Ha deigen på bakebordet, del i 16 emner og trill boller. Sett bollene på bakepapir eller smurt plate. La dem etterheve på et lunt sted i 30-40 minutter. Pensle med sammenvispet egg og stek bollene ved 225 grader i 12 – 15 minutter.

Avkjøl bollene på rist. Skal de fylles med vispet krem må de være avkjølte. Skjær toppen av bollene, smør på litt syltetøy og sprøyt eller legg på vispet krem. Legg på lokket og dryss over et tynt lag med SukrinMelis.

Fastelavnsboller på sengen før frokost? Da er det lurt å lage en kaldhevet deig.

Bland sammen alle ingrediensene kaldt, og form ut til boller (med eller uten fyll) uten noe forhev. Legg bollene på smurt stekeovnsplate og dekk med plast. Dette kan du gjøre kvelden før og la stekeplaten stå et kjølig sted, f.eks. i en kjellerbod. Pensle bollene før steking. La dem stå i et varmt rom ca. 1/2 time for å få litt heving før de settes i kald stekeovn. Sett ovnen på samme temperatur som skrevet over og stek dem pent gylne. Slik er det lett å servere våre kjære nystekte boller på sengen!

Næringsinnhold per 100 gram

(Næringsinnhold er beregnet kun for selve deigen, dvs uten fyll.)

  • Energi: 247 kcal
  • Protein: 7,1 g
  • Karbohydrat: 32,6 g
  • Fett: 8,7 g
  • Fiber: 4,9 g

Flere tips til sunne kaker, boller og annen bakst

Her er en samling med mer enn 1000 oppskrifter på sunnere kaker og bakst. Her finner du sukkerfrie, glutenfrie, melkefrie og lavkarbo kaker. Raw food-kaker, Paleo kaker og LCHF-kaker.

Det er bare å la seg friste!

Sunne kaker og bakst - melkefrie, sukkerfrie, glutenfrie, Paleo, lavkarbo, LCHF

[KLIKK PÅ BILDET FOR Å KOMME TIL OPPSKRIFTENE]

Tusen takk til Funksjonell Mat for sunn og spennende oppskrift!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits