Hjem   Om meg   Kontakt
Rimelige hytter til leie i vinterferien 2016 | Marianne de Bourg
29829
post-template-default,single,single-post,postid-29829,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Rimelige hytter til leie i vinterferien 2016

Landets største grunneier Statskog har 74 hytter til kortidsutleie. Hyttene kan bestilles av alle, og mange er fortsatt ledige i vinterferien.

Skolenes vinterferie avvikles i perioden 15. februar til 7. mars, avhengig av hvor i landet man bor. Hyttene koster fra 400 kroner per natt og oppover, og mange har fortsatt ledig kapasitet.

– For den som bestemmer seg nå, er det ikke noe problem å finne seg rimelig hytte. Valgmulighetene er mange, sier friluftskoordinator Eva Kristine Grøndal i Statskog.

Rimelige hytter til leie i vinterferien 2016 FOTO Torkel Skoglund

Valsjøhytta i Rendalen Hedmark. En av Statskogs nærmere 70 utleiehytter på kortidsbasis. FOTO: Statskog/Torkel Skoglund

(Foto/kilde: Statskog)

De fleste av Statskogs hytter har enkel standard. Opprinnelig var de jakt- og skogsarbeiderstuer, som i senere år har fått en overhaling.

300 ledige

Hyttene er å finne på inatur.no, landets største portal for kjøp av jakt- og fiskekort, og hytteovernattinger. Inatur eies av Statskog, Norges Jeger og Fiskerforbund, Norges fjellstyresamband, Norges Skogeierforbund og Norske Lakseelver.

– En del av hyttene våre er ledige hele vinterferieuka, andre deler av den, sier Grøndal.

Ved overgangen til februar er over 300 hytter i Inatur-basen fortsatt helt eller delvis ledige i perioden 15. februar til 7. mars når også andre hytteeiere enn Statskog regnes med.

– Jeg tror mange ikke er klar over at det er så mange hytter til utleie i denne priskategorien. Gjennomsnittlig døgnleie på våre hytter er 550 kroner, sier Grøndal.

Statskog har samlet sine hytter på denne siden, med bilder av hyttene innvendig og naturen utenfor:

Do utendørs

Hytteluksus er det imidlertid lite av, og tilgjengeligheten kan være en utfordring en del steder. For hver hytte i basen er det opplyst hvor langt det er til nærmeste vei. Det står også om du må ha med sovepose og om det er strøm og innlagt vann.

’’Utedo’’ går igjen i de fleste hyttebeskrivelsene.

– Dette er hyttetur på gamlemåten. Og du slipper å dele hytta med fremmede, sier Eva Kristine Grøndal i Statskog.

Noen er likevel helt i andre enden av komfortskalaen.

Ved Ellingsvatnet i Melhus i Sør-Trøndelag eier Statskog en nyoppusset skogstue med to etasjer, med nytt kjøkken og dusj. Døgnleien er 2000 kroner, men så er det da også plass til 20 personer.

Et annet eksempel er Lelangsplassen i Finnemarka rett nord for Drammen, utstyrt med solcellepanel, komfyr og kjøleskap. Et tredje er den totalrenoverte Sandtjennhytta i Nissedal i Telemark, med bilvei helt fram både sommer og vinter, med dusj, komfyr og ni sengeplasser.

Vinterferiekalender og hytteeksempler:

Uke 7: 15.– 21. februar: Troms, Rogaland og Sogn og Fjordane.

Helt ledige Statskog-hytter i Troms i uke 7

Uke 8: 22.– 26. februar: Oslo, Akershus, Aust-Agder, Hedmark, Møre og Romsdal, Nordland, Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Telemark, Vest-Agder, Vestfold og Østfold samt noen kommuner i Oppland (Jevnaker, Lunner og Gran).

Helt ledige Statskog-hytter i uke 8:

Nordland

Sør-Trøndelag

Nord-Trøndelag

Buskerud

Hedmark

Uke 9: 29. februar – 4. mars: Buskerud, Oppland (unntatt Jevnaker, Lunner og Gran) samt Finnmark (bare fri onsdag-fredag)

Helt ledige Statskog-hytter i Buskerud i uke 9

Hordaland slår sammen vinterferien og påskeferien 2016. Påskeferien er f.o.m. mandag 21. t.o.m. mandag 28. mars og vinterferien f.o.m. tirsdag 29. mars t.o.m. tirsdag 1. april, slik at skolene er stengt i til sammen 16 dager.

Er du klar for vinterferien?

Herlig om du liker og deler på Facebook.  Tusen takk :)

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.