Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 5 – 2016
29749
post-template-default,single,single-post,postid-29749,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 5 – 2016

Her får du en lavkalori meny som passer for 5:2-dietten for to av ukens dager denne uken.

Dag 1 består av skinke, melon og mandler til frokost, kyllingfilet med blomkål og grønne bønner til lunsj og kyllinggryte med løk til middag.

Dag 2 består av proteinrik cottage cheese-frokost med litt banan, egg og avokado til lunsj, samt grønnsaker og stekt sopp til middag.

For å øke metthetstfølelsen inneholder dagsmenyene forholdsvis lite karbohydrater, mye proteiner og bra med fiber fra grønnsakene.

Håper det smaker!

UKEMENY-5-2-dietten for uke 5 - 2016

DAG 1 = 495 kalorier

FROKOST

  • 2 skiver parmaskinke rundt 6 tynne skiver melon = 80 kalorier
  • 12 mandler = 70 kalorier

LUNSJ

Tips: Lag middag med ovnsstekt kylling og blomkål og grønne bønner som én av flere grønnsaker til middag dagen før og spar en liten rest til dagens lunsj.

  • 100 g kyllingfilet = 140 kalorier
  • 100 g dampet blomkål = 25 kalorier
  • 100 g grønne bønner = 30 kalorier

MIDDAG

  • Enkel grønnsakscurry = 150 kalorier

Enkel grønnsakcurry

Ingredienser

  • 1 ts (5 ml) olje
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 1 løk, finhakket
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts gurkemeie
  • 100 g grønne bønner, i skiver
  • 200 g blomkål eller brokkoli, brukket i små buketter
  • 100 g gulrot, i terninger
  • 100 g potet, i terninger
  • 1 ts tomatpuré
  • 20 g rosiner

Slik gjør du:

  1. Stek hvitløk og løk i olje i en stor panne i fem minutter, før du tilsetter krydder og steker på svak varme i ett minutt til.
  2. Tilsett alle grlnnsakene og 3 dl vann, og ha i resten av ingrediensene.
  3. Varm opp til vannet koker, sett ned varmen og dekk til – det er klart om en halvtime.

Tips: Spar halvparten til neste fastedag denne uken! Retten holder seg godt i kjøleskapet i 48 timer.

 

Dagens middagstips og kaloriberegning for øvrig er fra boka Alt om 5:2-dietten av Kate Harrison

Dag 1 = 495 kalorier

DAG 2 = 507 kalorier

FROKOST

  • 14 Cottage Cheese epler og pære = 85 kalorier
  • 50 g banan = 44 kalorier

LUNSJ

  • 2 egg str M, kokt = 126 kalorier
  • 50 g avokado = 80 kalorier
  • Urtesalt er godt til, prøv for eksempel med Herbamare

MIDDAG

Sopp er svært proteinrikt og erstatter kjøtt/fisk i dette middagstipset.

  • 60 g brokkoli = 32 kalorier
  • 80 g søtpotet = 60 kalorier
  • 200 g sjampinjong = 44 kalorier
  • 1 ts olivenolje = 36 kalorier

Tips: Lag middag dagen før med brokkoli og søtpotet. Stek sjampinjong med masse av det krydderet du liker og varm deretter opp restene av brokkoli og søtpotet.

 

– Middagstips fra boka Alt om 5:2-dietten av Kate Harrison

= 507 kalorier

Tips:

Flere 5:2-dagsmenyer:

  1. Forslag til 5:2-dagsmeny med brød
  2. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 19
  3. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 20
  4. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 21
  5. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 1 – 2016
  6. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 2 – 2016
  7. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 3 – 2016
  8. Forslag til 5:2-diett dagsmeny for 2 av ukens dager, uke 4 – 2016

Vil du ha flere ideer til 5:2-diettoppskrifter? Ta en titt i denne mappa på Pinterest.

Håper du ble inspirert.

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits