Hjem   Om meg   Kontakt
Interiørtrender på hytta 2016 – en miks, men mest nøytrale farger | Marianne de Bourg
29603
post-template-default,single,single-post,postid-29603,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Interiørtrender på hytta 2016 – en miks, men mest nøytrale farger

Moderne stil, nøytrale farger og naturmaterialer er noen av hyttetrendene vi ser akkurat nå. 

Vi tenker helhetlig innredning og ønsker en mer urban stil på hytta enn tidligere. Vi ser mindre av at hytta blir stemoderlig innredet med det som er til overs i heimen og det er færre som satser kun på den heilnorske bondemøbelstilen.

(Foto: Home & Cottage, Affari, Tyrilin)

Interiørtrender på hytta 2016 – moderne stil, nøytrale farger FOTO Home & Cottage

Her er tømmervegger og skifergulv i perfekt harmoni med duse tekstiler. En palme blir heller ikke feil. Den sørger for et moderne innslag. Foto: Home & Cottage

Naturmaterialer

Men naturmaterialer skal det være. Vi innreder med heltre, både på vegger, gulv og tak, samt med møbler i tre. Det kan være malt, beiset og ubehandlet. Eik og drivved er også helt riktig akkurat nå, for det skal være en følelse av ekthet og natur.

Skifer er selvsagt for mange på den norske hytta og stål finner veien til mange nyoppussede hyttekjøkken. Tips: Kobber er trendy på hytta som hjemme.

INTERIØRTIPS TIL HYTTA Lysere panel med ett strøk ©FOTO Tyrilin

Det er ingenting i veien med furua. Nei, den er moderne som aldri før, men helst ønsker vi oss beisede nyanser. Her er veggen med beiset med ett strøk Tyrilin. Foto: Tyrilin

Ubehandlet furu er greit, så lenge den er behandlet slik at den holder seg lys og lett. Skikkelig gulnet furu, ja det kan vi styre oss for. Gammelt gulnet panel på vegger og tak lysnes gjerne i gråhvite nyanser, men også her ser vi at mørke farger er på vei inn, og mørkbeisede vegger vil vi garantert se mer av.

Naturfarger

Naturpaletten dominerer på hytta. Jo da, også fargene har fått innpass her, men de fleste velger nøytrale nyanser. Ubehandlet tre ser vi mindre av og interiørbeisene tar over i stedet. Særlig på fjellet. De gråbrune fargene dominerer – fjellets egne farger. Alt fra kalkhvitt via grått og beige, til brunt og sort forekommer. Men vi ønsker lunhet og kos på hytta, derfor er mørke nyanser mye brukt.

Nøytrale farger på hytta

Sort og hvitt føles kanskje i utgangspunktet stramt og moderne, men se hvor tradisjonelt og lunt dette miljøet er. Foto: Affari

Naturfarger i interiøret er for mange naturlig å ønske seg da hyttelivet er en etterlengtet og nødvendig kontrast til hverdagen hjemme. Med hvilepauser hvor vi søker oss bort fra det urbane, fra Facebook og Instagram, og ut i naturen, kan nøytrale fargevalg bidra til å forsterke denne følelsen av en digital pause.

Selv om vi ser mest av dempede nyanser, som mosegrønt, mørke røde nyanser, kanskje innslag av dempet oransje, og duse blåtoner. Bondeblått og bonderødt får være med så lenge de befinner seg på de kjære gamle bondemøblene. De fleste har jo et emosjonelt forhold til hytta, som kanskje har vært i familien i generasjoner.

[Les mer: INTERIØRHJELPEN: Fornying av familiehytte med gulnet furu]

Interiørprodukter – også i natur

Det eksisterer mange ulike interiørtrender, men det er allikevel ikke alle vi ønsker oss på hytta. Gull og glam føles ikke naturlig på hytta. Her er det skinn og pels, tre og stein, strikk og ull som gjelder.

INTERIØRTRENDER PÅ HYTTA 2016 - naturmaterialer og -farger

Tekstiler luner og kan være et enkelt grep til en liten fornying av hytta. Foto: Home & Cottage

Det kan gjerne være moderne  på hytta og mange vil ha det nesten som hjemme. Vi ser tendenser til at noen ønsker hotellstilen inn på hyttesoverommet, lounge-stilen inn i stua, og gourmetfølelsen inn på hyttekjøkkenet.

Moderne og tradisjonelt

Et personlig interiør, med en miks av gammelt og nytt, passer selvfølgelig perfekt på hytta. Vi kombinerer gjerne helnorsk bonderomantikk mot moderne skandinavisk stil. Stramt og moderne uten innslag av det myke og tradisjonelle er heller uvanlig.

INTERIØRTIPS til hytta - hotellstil eller tradisjonell stil på soverommet

Nye tekstiler i en gammel bondeseng. En fin miks av gammelt og nytt. Foto: Home & Cottage

Tenk gjerne; noe nytt og noe moderne blandet med arvede møbler og gjenstander.

Gjør som du vil på hytta…

Men vi behøver selvfølgelig slett ikke følge interiørtrender på hytta. Bruk tipsene om du skal pusse opp og gjøre endringer, men kanskje er det ikke nødvendig?

Hytta er jo stedet hvor vi gjør noe annet enn i hverdagen. Vi dyrker våre hobbyer, enten det er å innrede, lese, lage mat eller gå på ski. Vi dyrker stillhet og familiesamvær. Det er for de fleste av oss viktigere enn det perfekte hytteinteriøret.

Mat ute. Mat på hytta. Mat på tur

Vi koser oss på hytta uansett interiør… Foto: Affari

Herlig om du liker og deler på Facebook

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.