Hjem   Om meg   Kontakt
Innred med grønne planter – overalt! | Marianne de Bourg
29584
post-template-default,single,single-post,postid-29584,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Innred med grønne planter – overalt!

Nå vil vi ha mange planter inne, ikke bare i vinduskarmen, men også store planter i alle rom. Planter på gulvet, planter i ampler og planter i taket.

Velg forskjellige sorter og få et mangfold av nyanser og former, slik at inneluften blir bedre og hjemmet mer levende.

(Foto/kilde: Plantasjen)

INTERIØRTIPS Grønne planter i vinduet

Vindusplanter

Det finnes mange muligheter til å sette planter i vinduet. I vinterhalvåret, når solen ikke er så sterk, kan du velge hva som helst – Ficus microcarpa, orkideer, Crassula, Pogonatherum paniceum og Zamioculcas zamiifolia.

Spre dem ut over vinduskarmen med et utvalg fargerike potter. I et sørvendt vindu kan du om våren og sommeren f.eks. ha bergknapper, hibiskuser og Ficus microcarpa.

Ulike høyder

Bruk paller, pidestaller og hyller for å plassere plantene i ulike høyder. Det vil skape en fin effekt, og det blir plass til flere planter på en liten flate. Prøv deg frem med forskjellige typer grønne planter, høyder, bladformer og farger.

INTERIØRTIPS Grønne planter i flere høyder

(Foto/kilde: Plantasjen)

Plasser mange planter sammen på et lite bord, klipp av en kvist og sett den i en fin vase, plasser dem på rekke i vinduet og bruk dem til å skjerme mot innsyn. Del opp rommet med en lav benk, slik at du kan plassere flere større planter sammen og lage en grønn vegg.

Lettstelte favoritter

Hvis man ikke er så glad i å stelle blomster, kan man skaffe seg en stor skål, bolle eller et fat med 3–4 centimeter høy kant og fylle den tett i tett med kaktuser og sukkulenter.

INTERIØRTIPS Sukkulenter i samplanting

Den kan det være fint å ha på sofabordet, og den tåler å glemmes bort av og til.

Porselensblomst eller voksblomst, med sine tykke blader, kan tørke ut mellom vanningene og likevel klare seg selv en stund.

INTERIØRTIPS Porselensblomst - hoya

Den får lange ranker som gjerne vikler seg rundt en bue eller stake. En porselensblomst på bue kan fint plantes i et lavt fat sammen med andre grønne planter som tåler tørke, f.eks. Echeveria og marmorlanterne. Legg litt jord i bunnen, trykk ned plantene og fyll på med pyntesteiner.

Hengeplanter

Med ampler i vinduet kan du både skjerme mot innsyn og gjøre rommet mer grønt. Vinduskarmen er ikke alltid stor nok når plantene begynner å bre seg ut over. Hvis du henger dem i forskjellige høyder og bruker mange forskjellige sorter, får du et variert og innholdsrikt vindu. Ampelliljen er en ampelplante det er veldig lett å stelle, og som tåler både sol og skygge.

Borddekorasjon

Eføy er en nyttig plante som både er elegant rundt buer og sammen med hengende ranker. Den fungerer også fint som borddekorasjon; klipp av noen ranker og legg dem rett på duken eller stikk dem ned i en fin liten vase. Du kan også plante eføy sammen med småplanter, f.eks. saintpaulia eller kalanchoe, i en skål eller et fat og dekke over med pyntebark eller steiner.

INTERIØRTIPS Grønne planter på et lite bord

Det er også flott å sette et knippe like planter i gruppe.

En stille oase

Gjør lesekroken om til en grønn oase. Med store planter på gulvet, på et bord eller i ampler kan du la plantene omringe deg og skape en trygg og dempet stemning.

INTERIØRTIPS Grønne planter i interiøret

Dracaena, Zamioculcas zamiifolia og svigermors tunge er blant våre mest lettstelte favoritter og passer dem som ikke vil bruke så mye tid på stell og vanning.


Herlig om du følger, liker og deler på Facebook!

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.