Hjem   Om meg   Kontakt
Rask energi med LCHF fettkaffe "Bulletproof Coffee" | Marianne de Bourg
29597
post-template-default,single,single-post,postid-29597,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Rask energi med LCHF fettkaffe “Bulletproof Coffee”

Boost din morgenkaffe med fett! Synes du det høres rart ut? Langt ifra. En Bulletproof kaffe med Cocosa MCT gir deg rask energi.

Bulletproof kaffe, fettkaffe, smørkaffe – kjært barn har mange navn. Den kalles også Magic Bullet Coffee etter MagicBullet-blenderen som kaffen gjerne lages i. Bulletproof kaffe er i all enkelhet kaffe tilsatt fett i form av smør og kokosfett, og gjerne blandet godt sammen i en blender.

For mange høres det kanskje rart ut å tilsette smør i frokostkaffen. Men å starte dagen på denne måten gir deg rask energi. Perfekt for deg som for eksempel trener om morgenen, eller bare trenger litt ekstra energi når du står opp.

Oppskrift på LCHF bulletproof kaffe med MCT-olje

(Foto/kilde: soma.no)

«Bulletproof  (adj.)The state of high performance, resilience and vibrant health where your body, mind, and life work together in unison, providing performance beyond what you’d expect.»

Det var livsstils- og slankecoach Dave Asprey som populariserte den noe uvanlige drinken, som han døpte «bulletproof coffee». Det hele startet med at den tidligere Silicone Valley-investoren ble servert tradisjonell yake-te med smør på en reise i Tibet.

Der ble han fascinert av hvordan fjellklatrerne brukte drikken for energi og konsentrasjon, og utviklet «The Bulletproof Diet» som har mange av de samme prinsippene som en lavkarbodiett.

Her kan du høre Dave Asprey fortelle historien:

Bullettproof kaffe er en av bærebjelkene i «The Bulletproof Diet», og originalversjonen lages av kaffe brygget på filtrert vann, MCT-olje, og usaltet smør fra gressforede kyr.

Cocosa MCT (Medium Chain Triglycerides) består kun av mellomlange fettsyrer fra kokosolje som går lett igjennom cellemembranen og forbrennes raskt til energi i cellefabrikkene. Som navnet tilsier er mellomlange fettsyrer kortere enn de «lange» fettsyrene som vanligvis dominerer kostholdet vårt. I dag er nok MCT-olje mest kjent innen sportsernæringen.

Fem enkle trinn til Bulletproof kaffe

  1. Lag kaffe.
  2. Forvarm blenderen med litt varmt vann slik at den ikke sprekker av varmesjokket.
  3. Tilsett 1 kopp varm kaffe, 1 ss Cocosa MCT og 1 ss usaltet smør i blenderen og blend til det dannes et tykt lag skum på toppen av kaffen.
  4. Tilsett eventuell smakstilsetning eller søtning om ønskelig.
  5. Nyt!

(Cocosa MCT har veil. pris kr 229 og selges i helsekost og på soma.no)

Herlig om du liker og deler på Facebook.  Tusen takk!

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.