Hjem   Om meg   Kontakt
Kjerringråd for sko og støvletter (vi snakker melk, aviser og sprit) | Marianne de Bourg
26623
post-template-default,single,single-post,postid-26623,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Kjerringråd for sko og støvletter (vi snakker melk, aviser og sprit)

Når yndlingsstøvlene har sett sine beste dager…de du er så glad i at du har lyst til å ta dem med i senga. Kanskje har de fått saltrender, riper, krøller.

Fortvil ikke! her får du råd.

Det kan fikses enkelt og billig med smarte kjerringråd og ting du allerede har i kjøkkenskapet. Det finnes nemlig mange og svært effektive husholdningsartikler som kan hjelpe deg med å holde fottøyet ditt pent, tipser Skoringen.

Her har du 7 enkle og rimelige tips:

KJERRINGRÅD for sko og støvler

1. MELK mot saltrender
Saltrender på fottøyet fjerner du med lunken melk. Gni forsiktig på saltranden med melken, og tørk deretter med rent vann og plei på vanlig måte.

2. AVIS mot irriterende rynker
Du holder de lange støvlettene dine pene og rynkefrie ved å fylle ut skaftet med f.eks. en sammenrullet avis.

3. SPRIT fjerner irriterende klister
Lim-/klistermerker på skoene etter f.eks. prislapper eller merker ser stygt ut, men kan fjernes effektivt med vanlig impregnering eller sprit

4. SPISESKJE når skinn har fått folder
Hvis skinnskoene eller støvlettene dine har fått en uønsket fold, kan du glatte ut skinnet ved å gni folden med baksiden av en skje. Deretter behandler du skoene med vanlig skokrem.

5. NEGLELAKK fikser riper i lakken
Hvis de fine lakkstilettene dine trenger en oppfriskning, kan du finne en neglelakk som matcher fargen og “lappe” ripene.

6. SKJE OG LIM mot slitte hæler
Hvis skinnet eller materialet på skohælene dine blitt slitt, kan du glatte det med baksiden av en skje. Lim deretter med et spesiallim beregnet til lær/gummi.

7. DAMPBAD for kjedelig ruskinn
Har du sko eller støvletter i ruskinn, og er de blitt grå og kjedelige, så kan du friske dem opp med et dampbad! Kok opp vann, og ta gryten bort fra varmen. Hold skoen over, men ikke for nærme, og la ruskinnet bli fuktig. Børst deretter ruskinnet forsiktig med en helt ren børste. Sett deretter fottøyet til tørk.

I tillegg finner du selvsagt mange profesjonelle skopleieproduktene hos oss, tipser Skoringen.

Herlig om du liker og deler på Facebook.  Tusen takk!

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.