Hjem   Om meg   Kontakt
INTERIØRINSPIRASJON: Orkideer i alle rom | Marianne de Bourg
29541
post-template-default,single,single-post,postid-29541,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

INTERIØRINSPIRASJON: Orkideer i alle rom

Inspirerende orkideer gir interiøret det lille ekstra. Disse vakre blomstene kan brukes i alle rom og finnes i mange nydelige farger. 

Orkideer skifter uttrykk og oppleves forskjellige i forhold til de ulike settingene de brukes i.

INTERIØRTIPS - INTERIØRINSPIRASJON Orkide på badet

(Foto/kilde: Mester Grønn)

I stuen

Det er for mange en selvfølge å bruke orkideer i stuen, men kanskje kan vi inspirere til en ny og spennende måte å bruke orkideene på, og en helt ny sammensetning mellom blomster og interiør?

INTERIØRTIPS Orkideer plassering INTERIØRTIPS - INSPIRASJON Orkideer i alle rom INTERIØRINSPIRASJON Orkideer i alle rom INTERIØRTIPS Orkideer I stuen

På kjøkkenet

Vi tilbringer mye tid på kjøkkenet når vi lager mat, og dette rommet er også en del av stuen hos mange – og da innreder man rommet deretter. Blomster og planter hører hjemme også på kjøkkenet.

INTERIØRTIPS - INTERIØRINSPIRASJON Orkide på kjøkkenet INTERIØRTIPS Orkideer på kjøkkenet

INTERIØRTIPS Orkideer i alle rom

INTERIØRTIPS OG INSPIRASJON Orkideer plassering

På soverommet

Her er orkideene plassert i et soverom inspirert av asiatisk minimalisme. Blir du også inspirert til å gjøre soverommet til en delikat oase?

INTERIØRTIPS Orkideer plassering, stell og tips INTERIØRTIPS - INTERIØRINSPIRASJON Orkide på soverommet INTERIØRTIPS Orkideer på soverommet INTERIØRTIPS - INSPIRASJON Orkideer

På badet

Orkideer passer godt på badet hvor de skaper en ren og delikat følelse. Ta gjerne ut klypene og blomsterpinnene så får du en mer levende og organisk form på plantene.

INTERIØRTIPS Orkideer på badet INTERIØRINSPIRASJON Orkideer plassering, stell og tips INTERIØRTIPS OG INSPIRASJON Orkideer som dekorasjon på soverom INTERIØRTIPS Orkideer i alle rom, soverom

Setter du orkideene i marmorpotter gir det et eksklusivt preg. Det er ekstra lekkert på badet sammen med et marmorfat med smykker og andre velværeprodukter.

Lettstelt

Orkideer er noe av det vakreste planteriket har å by på, og man vil jo gi disse tropiske skapningene omtanke og riktig stell. De er mer lettstelte en mange tror.

INTERIØRINSPIRASJON OG TIPS Orkideer i hjemmet - Phalanopsis

Slik steller du din orkidé hjemme

Vanning

 • Det finnes mange myter om hvordan orkidéene skal vannes. Èn ting er i alle fall sikkert – orkidéer skal ha vann, og da gjerne en skikkelig gjennomvanning èn gang i uken. Dypp gjerne potten i lunkent vann og la planten stå i 5- 10 minutter for å bli skikkelig gjennomvannet.
 • Husk å helle av overflødig vann, for orkidéer liker ikke å bli stående med røttene i vann for lenge.
 • Orkidéer elsker høy luftfuktighet så plantene kan gjerne dusjes, slik at både bladene og luftrøttene blir våte. For lite vann vil gi innskrumpede luftrøtter og slappe blader.

Plassering og gjødsling

 • Orkidéer skal stå lyst, men ikke i direkte sol.
 • For å få en ekstra frodig plante er det en god investering å gjødsle planten en gang per måneden med orkidégjødsel.

Etter blomstring

 • Etter blomstring skal planten stå kjølig, men lyst. Stengelen klippes ned like over andre ledd på stengelen, eller helt ned dersom stengelen har tørket inn. Etter en stund vil det vokse frem nye stengel med blomsteranlegg. Det viktigste er å ha et knippe med tålmodighet, og la orkidéen stå i fred.

Ideer til hvordan bruke orkideer på festbordet:

idé #95 Orkidé i telysglass FOTO Per Erik Jæger STYLING Marianne de Bourg

 1. Feminint festbord til jentefesten
 2. Festbord til dåp eller konfirmasjon
 3. Dekk et festlig nyttårsbord inspirert av is og snø
 4. Dekk et gullkantet festbord i vinterhvitt
 5. Kreativ bruk av champagnebolle og vinkjøler
 6. Serviettbretting og blomsterdekorasjoner til nyttårsbordet

Herlig om du liker og deler på Facebook.  Tusen takk!

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.