Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Grunnoppskrift på urtesalt
29503
post-template-default,single,single-post,postid-29503,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Grunnoppskrift på urtesalt

Visste du at du enkelt kan lage ditt eget urtesalt? Smart når du har rester av friske urter. Det er bare å sette sitt preg på saltet etter eget ønske og preferanser. 

Dill, oregano, basilikum, timian, rosmarin og mynte egner seg godt. Krydre gjerne ekstra med pepper, fennikelfrø, hvitløk og tørket eller frisk chili.

Urtesalt kan brukes i all slags matlaging og som bordkrydder. Det har lang holdbarhet hvis det oppbevares mørkt og tørt, men litt av friskheten vil gradvis forsvinne. Kan oppbevares i fryser opptil et år om man ikke bruker alt innen rimlig tid.

(Foto: Meny, IKEA. Kilder: Meny, Santa Maria)

Oppskrifter på urtesalt med urter og krydder - fin matgave!

Foto: Meny

Saltet har lang holdbarhet hvis det oppbevares mørkt og tørt, men litt av friskheten vil gradvis forsvinne. Kan oppbevares i fryser opptil et år om man ikke bruker alt innen rimlig tid.

DIY Oppskrift på urtesalt

Foto: Meny

Bruk flaksalt som utgangspunkt og tilsett friske urter og krydder etter smak. Beregn ca 1 del salt til to deler urter.

DIY Lag urtesalt av rosmarin, timian eller oregano

Foto: Meny

Knus ingrediensene sammen i en morter eller bruk en liten hurtigmikser.

DIY Grunnoppskrift på urtesalt med krydder

Foto: Meny

Spre utover et bakepapir på et stekebrett og la tørke til det er helt tørt, ca et døgn. Man kan tørke i stekeovnen også på 40 grader med døren på gløtt for å slippe ut fuktighet. Når urtesaltet er helt tørt, knuser man resten med baksiden på en sleiv om det skulle være klumper.

DIY LAG-SELV-ditt-eget-urtesalt

Foto: IKEA

Her er oppskriften på et hjemmelaget sitrus- og rosmarinsalt, som gjør underverker med maten din.

Sitrus- og rosmarinsalt

Ingredienser

Slik gjør du:

  1. Vask og skrubb frukten godt før du river skallet. Vær nøye slik at du kun får med deg det ytterste fargede skallet, ikke noe av det hvite.
  2. Knus salt, rosmarin og sitrusskall i en morter eller kjør det sammen i en hurtigmikser. Hell saltet utover bakepapir eller en tallerken, og la det tørke til det har blitt helt tørt før du fyller saltet over på glass eller lignende.

Tips: Urtesalt er også en fin vertinnegave.

Tips til flere smakssetninger:

  • Alt av urter – prøv dill, oregano, basilikum, timian, rosmarin, mynte
  • Krydder: pepper, fennikelfrø
  • Paprika, chili, løk, hvitløk
  • Sitron- eller limeskall
  • Pepperot
  • Parmesan

Urteguider

Jeg blir glad om du liker og deler på Facebook.  Tusen takk!

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits