Hjem   Om meg   Kontakt
REISETIPS: 4 hotte reisemål som øker vinteren 2015/2016 | Marianne de Bourg
23869
post-template-default,single,single-post,postid-23869,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

REISETIPS: 4 hotte reisemål som øker vinteren 2015/2016

Kjente og kjære reisemål som Kanariøyene og Thailand er fortsatt blant de mest populære vinterdestinasjonene – men konkurransen øker.

Cuba, Trinidad og Tobago, Sri Lanka og Den Dominikanske Republikk er blant de reisemålene som nå øker hos Apollo. Her ser du hvorfor.

1. Cuba

Godt brukt, men majestetisk. Falleferdig, men storslått. Morsom, men til tider frustrerende. Cuba er landet av udefinerbar magi.

Den krydrete duften fra tobakksplantene blander seg med den varme havbrisen. I bakgrunnen høres kubanske rytmer fra bandet som spiller på torget. Lukk øynene og nyt – du er på Cuba, i livsgledens og salsaens forgjettede hjemland.

REISETIPS Cuba

Foto: Apollo

Fanget i en annen tid og distrahert av en økonomisk boikott som har pågått i over et halvt århundre, er dette landet hvor du kan vinke farvel til vestlig sikkerhet – og alltid forvente det uventede. Cuba er nemlig en prins i en fattig manns kjortel; bak de noe loslitte fasadene, skimrer gullstøvet. Det er nettopp disse sterke kontrastene som gjør det å reise hit spennende: Det kan frustrere deg ett minutt og inspirere deg grenseløst det neste.

REISETIPS Cuba

Foto: Apollo

Som en evigvarende berg og dalbane tar salsarytmene deg med høyt og lavt gjennom endeløse eventyr og uforglemmelige opplevelser – uansett hvor ofte du reiser hit. For til tross for at turismen nå begynner å slå røtter i dette en gang lukkede landet, er det fortsatt et av verdens mest spennende reisemål. Fargerikt og kontinuerlig misforstått – men fremfor alt en klassiker. Fort deg, før det er for sent.

Dette bør du se og oppleve på Cuba

Havanna står høyt på denne listen. Å stå på Fidel Castros talerstol på Plaza di Revolution og forestille seg den syv timer lange talen han holdt her for en enorm folkemengde, er helt spesielt. Flere ting man absolutt må gjøre i Havanna er å nyte en mojito på Hemmingways stambar Bodeguita del Medio og kjøre en gammel amerikansk bil langs Malecon og opp til Capitolio.  Det er simpelthen ikke lov å misse dette!

Vinales og Pinar del Rio med sitt vakre landskap og tobakksplantasjene er også et must. Ellers er Trinidad, en by som ser ut som om den har stått stille siden 1700-tallet, verdt å få med seg. I tillegg bør man selvfølgelig finne frem sin indre revolusjonær, og besøke Santa Clara hvor Che Guevara er begravd.

Kombiner Havana og Varadero

Hvis du vil få mest ut av reisen til Cuba, kombinerer du en ukes rundreise med en uke på stranda. Da får du besøkt de viktigste stedene som Havanna, Hemmingways hus i Cojimar, Vinales og Pinar Del Rio, Trinidad og Santa Clara. Avslutt ferien med en uke på stranda i Varadero for å slappe av, bade og spise god mat!

Hvis man heller foretrekker å reise rundt på egenhånd bør man sette av fem dager i Havannaog ni dager i Varadero. Bruker man mindre tid enn dette går man rett og slett glipp av mye. Det er viktig å ha tid i Cuba – tid til å oppleve, danse, nyte en Mojito for mye og utforske.

2. Sri Lanka

Øya som ofte blir omtalt som «et mildere India» beveger seg nå mer i retning av Bali – før turismen.

Endeløse strender, tidløse ruiner, et imøtekommende folk, spektakulære nasjonalparker, rimelige priser, historiske tog, verdenskjent te og kulinariske opplevelser du aldri vil glemme gjør Sri Lanka til et mekka for både eventyrlystne og strandløver.

REISETIPS Sri Lanka

Foto: Apollo

Klimaet er tropisk, og hele øya er som et stort drivhus. Naturen skifter karakter med høyden over havet, fra det kalde fjellandskapet i høyden, til de frodige teplantasjene, jungelen, innsjøene og fossefallene i innlandet og de eventyrlige strendene ved kysten.

Besøk Tannens tempel i Kandy – et av verdens viktigste buddhistiske templer, som tiltrekker seg nærmere 10.000 pilegrimer daglig. Dra på safari og utforsk Sri Lankas mangfoldige dyreliv; leoparder, elefanter, bøfler og krokodiller er bare noen av dyreartene man finner her. Det storslåtte landskapet er også perfekt for sykling, trekking og jungelvandring – og ønsker du mer fart og spenning kan Kitugala-strykene friste med rafting.

Etter en aktiv uke på oppdagelsesferd kan du la inntrykkene synke inn, mens du nyter atmosfæren og synet av havskilpadder på en av Sri Lankas vakre strender.

10 reisetips til Sri Lanka:

  1. Opplev alt landet har å by på – kombiner en uke med utflukter med sol og bad.
  2. Et besøk til elefantbarnehjemmet, en teplantasje og Tann-tempelet er et must!
  3. Dra på safari. Finnes det noe mer magisk enn å oppleve ville dyr i sitt naturlige miljø?
  4. Besøk ett lokalt «turtle-hatch» – de redder livet til hundrevis av skilpadder årlig.
  5. Snakk med lokalbefolkningen. De elsker å fortelle om landet sitt – og de har mye å fortelle!
  6. Spis, spis og spis enda mer! Maten her er noe av det beste du vil smake, noen sinne.
  7. Pakk lett, men ta med noe som dekker skuldre og knær hvis du vil besøke tempelet.
  8. «Mygga» er en livredder. Stol på meg.
  9. Vær vågal – rafting i Kitugala-strykene er en opplevelse du sent vil glemme.
  10. Er McDonalds og Starbucks viktig for deg på ferie, bør du reise et annet sted.

Les mer om Sri Lanka her

Les mer: En uforglemmelig reise til Buddhas rike

3. Den dominikanske republikk

Da Christofer Columbus oppdaget Den Dominikanske republikk i 1492, beskrev han øya som «det vakreste stedet på jordens ansikt.» Få vil si seg uenig, men det karibiske ferieparadiset med postkort-strender og asurblått hav har mye mer å by på enn skjønnhet.

REISETIPS Den dominikanske republikk

Foto: Apollo

I Den dominikanske republikk danser alle merengue og bachata. På dansegulv over hele landet svinger man til musikken, og det er umulig å ikke bli revet med i den glade og livlige dansen!

Det mangfoldige landskapet, som innebærer alt fra tropisk regnskog til ørken, sumper, savanner og alt i mellom gjør øya til et eventyrland for aktive reisende. Hvis du vil, kan du i løpet av en uke bade i spektakulære fossefall, terrengsykle langs avsidesliggende grusveier, ri noen av de beste bølgene i verden, dra på fjellklatring, slynge deg gjennom den tette jungelen i en linbane, bli med en fiskebåt til havs for å beundre knølhvalene, eller utforske øya fra hesteryggen.

I tillegg til sportsaktiviteter, svinger den imøtekommende lokalbefolkningen hoftene til merengue og bachata døgnet rundt – og som turist er det umulig ikke å bli revet med. Assosiasjoner til Dirty Dancing skaper en atmosfære uten like, og ingen som setter føttene sine her drar hjem igjen uten en koffert full av lidenskap!

Den dominikanske republikk byr på aktiviteter og opplevelser for alle og enhver:

REISETIPS Den dominikanske republikk 0

Foto: Apollo

For naturelskeren:

El Choco National Park: I en av republikkens nyeste nasjonalparker kan du få en tur gjennom vakker natur sammen med en guide, og besøke spennende dryppsteinsgrotter underveis hvor man også kan bade.

For den eventyrlystne:

På hesteryggen: Finnes det en herligere måte og utforske øya på enn fra hesteryggen? Ri gjennom regnskogen eller ut på landsbygda, forbi små landsbyer og langs stiene mellom de frodige dalsidene.

For historikeren:

Hovedstaden Santo Domingo: Den dominikanske republikk ble tatt i spansk besittelse av Columbus på hans andre reise i 1496. I 1821 ble den uavhengig, men allerede året etter ble landet underlagt Haiti – og i dag er en reise til øyas hovedstad, Santo Domingo, en reise som tar deg flere hundre år tilbake i tid. Byen, som ble grunnlagt i 1496, har nemlig blitt pietetsfullt restaurert slik at mange monumentale bygninger og gater ser nøyaktig slik ut som de gjorde på 1500-tallet.

For kulturentusiasten:

Karneval: Langs strandpromenaden Malecon i Puerto Plata er det karneval hver søndag i februar. Republikken omfatter 31 provinser som alle har sin egen karnevalsmaskot. Draktene er fargeglade og glitrende – og musikk er det naturligvis overalt.

For den aktive:

Tropisk golf: Ingen andre steder i Karibien finner du så mange golfbaner som i Den dominikanske republikk – og standarden på banene er høy. «Golf» deg rundt på øya og opplev en tropisk versjon av favorittsporten din!

4. Trinidad & Tobago

Dersom man kan beskrive et land som et paradis, er det Trinidad og Tobago.

REISETIPS Tobago

Foto: Apollo

De to tvillingøyene er vakre selvmotsigelser: I Trinidad råder uberørte sumper og regnskoger side om side med oljeraffinerier og industriområder. Tobago har på sin side alt du forventer av en karibisk øy; palmer og hvit sand – nærmest uberørt av turismen.

Kombinert tilbyr Trinidad og Tobago alt en drømmereise kan bestå av: dykking i verdensklasse, tropiske regnskoger tilrettelagt for lange fot, – og sykkelturer, spektakulære fossefall, et elektrisk natteliv og ikke minst; et av verdens største og beste karneval!

Nyt problemfrie dager på noen av verdens vakreste strender. Sug til deg atmosfæren, musikken, rytmene og omgivelsene. Velkommen til paradis!

Dykkerparadiset Tobago

Dersom man kan beskrive et land som et paradis, er det Tobago. Øya har nemlig alt du forventer av en karibisk øy; palmer og hvit sand, dykking i verdensklasse, tropiske regnskoger, spektakulære fossefall – og alt nærmest uberørt av turismen. Sug til deg den unike atmosfæren og rist deg løs til sambarytmene!

Sportsfiske på Tobago

Tilbudet av utflukter på Tobago er stort, men sportsfiske her er noe helt spesielt. Sportsfiskebåtene er moderne, mannskapet er svært kunnskapsrike og fiskeartene er mange. Du kan få barracudaer, flyvefisk og sverdfisk på over hundre kilo på kroken! Prøv sportsfiske fra båt, fra strandkanten eller fra et rev, side om side med et mannskap som har vunnet mange mesterskap i sportsfiske!

Se mer:

Håper du ble inspirert! Takk til Apollo for reisetips.

Jeg er glad for liking og deling på Facebook.  Tusen takk!

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.