Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Tunfisk og pasta på 3 måter– billig, enkel og sunn middag!
29072
post-template-default,single,single-post,postid-29072,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Tunfisk og pasta på 3 måter– billig, enkel og sunn middag!

Her får du tre oppskrifter på enkel, sunn og billig hverdagsmat – med tunfisk og pasta i tre varianter.

For enda sunnere retter kan de lages med disse spennende sunne variantene av pasta:

Proteinrik, glutenfri, økologisk og vegansk pasta: Nutri-Nick Fettuccine og Spaghetti er laget av kun økologiske bønner og vann. Konsistensen er overraskende lik vanlig pasta, og den har en nøytral, god smak.

Pasta med 0 kalorier og karbohydrater: Shirataki-nudler og -pasta, også kalt Miracle Noodles er pasta laget av de løselige fibrene i planten Konnyaku Imo. Den er glutenfri, og inneholder o kalorier og karbohydrater (!). Bruk Miracle Noodles som en erstatning for pasta og nudler. Miracle Noodles smaker nærmest ingenting og absorberer smaken av saus og krydder.

Squash-pasta eller zoodles: Du kan også erstatte pastaen med strimplet spaghettisquash eller vanlig squash – en perfekt glutenfri, lavkarbo og lavkalori erstatning for pasta! Her ser du hvordan du lager squashpasta av spaghettisquash.

Kremet pastasalat med tunfisk

Oppskrift på kremet pastasalat med tunfisk

Foto: TINE

Kremet pastasalat med tunfisk

Tunfisk på boks er både sunt og enkelt å bruke i fristende middagsretter. Her får den følge av en kremet kesamsaus, pasta og kapers.

(4 porsjoner)

Ingredienser

  • 400 g pasta, ukokt
  • 2 dl mais
  • 1 stilk stangselleri, hakket
  • 1 ts tørket timian
  • ½ rødløk, finhakket
  • 3 dl Kesam® Original (kvarg)
  • ½ sitron
  • ½ ts salt
  • ¼ ts pepper
  • 2 dl ruccola
  • 400 g hermetisk tunfisk i vann
  • 4 ss kapers

Slik gjør du:

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken. Hell av vannet, skyll godt i kaldt vann og la renne av seg.
  2. Rør mais, stangselleri, timian, rødløk og hvitløk sammen med Kesam. Vask sitron godt, finriv skallet og press ut saften. Bland skall og saft i kesamblandingen, og smak til med salt og pepper.
  3. La tunfisk renne av seg, og vend mesteparten inn i kesamblandingen sammen med pasta. Server med ruccola, kapers og resten av tunfisken på toppen.

Tips: Velg pasta med kort koketid til denne retten. Det finnes flere pastavarianter som skal koke i rundt 6 minutter. Et annet alternativ er å velge fersk pasta som kun skal koke noen få minutter.

Pasta med tunfisk i tomatsaus

Oppskrift-på-pasta-med-tunfisksaus

Foto: TINE

Pasta med tunfisk i tomatsaus

Pasta med tunfisk i smaksrik tomatsaus, er en deilig rett med referanser fra Middelhavet. Lag retten, og drøm deg bort til varmere breddegrader.

(4 porsjoner)

Ingredienser

  • 400 g pasta, ukokt, for eksempel spaghetti
  • 1 ss TINE Meierismør til steking
  • 1 løk, hakket
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater, hakkete
  • 1 ts oregano, tørket
  • 2 ss kapers
  • 16 oliven
  • 2 bokser tunfisk i olje herm
  • ¼ ts kajennepepper
  • ¼ ts sukker
  • 1 dl parmesan, høvlet

Slik gjør du:

  1. Kok pasta som anvist på pakken.
  2. Smelt smør i en kjele, og surr løk og hvitløk i 1 minutt. Tilsett tomatpuré, og stek videre over lav varme i 2 minutter.
  3. Ha over hakkede tomater, oregano, kapers og oliven. Kok videre i 5 minutter.Sil mesteparten av oljen fra tunfisk, og del den opp litt grovt med en gaffel. Ha tunfisken i sausen, og smak til med cayennepepper og sukker.
  4. Sil vannet fra pastaen, og server med saus og parmesan

Tips: Grillede asparges, eller andre grønnsaker, smaker også godt til.

Tunfisksalat med pasta og chilisaus

Oppkrift på tunfisksalat med pasta og chilisaus

Foto: melk.no

Tunfisksalat med pasta og chilisaus

Tunfisksalat med pasta og chilisaus. En lett rett på flere måter. God på smak, og med kort tid på kjøkkenet har man mer tid til å nyte middagen.

(4 porsjoner)

Ingredienser

  • 1 stk friséesalat
  • 100 g rossosalat
  • 240 g pastaskjell
  • 1 stk rødløk
  • 2 boks hermetisk tunfisk i vann
  • 100 g sorte oliven
  • 2 stk egg hardkokte
  • 100 g alfalfaspirer
  • Chilisaus
  • 2 dl kefir
  • 1 ss chilisaus feks. sweet&hot

Slik gjør du:

  1. Kok egg om du ikke allerede har ferdikokte egg klare.
  2. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
  3. Hvis du vil ha en kald salat, avkjøl pastaen.
  4. Bland alle ingrediensene utenom egget og spirene. De legges på toppen.
  5. Serveres med chilisaus.

Takk til TINE og melk.no for oppskriftene!

Prøv også disse tunfiskoppskriftene:

Da håper jeg du vet hva du skal ha til middag… :)

Jeg er takknemlig for at du deler og liker på Facebook.  Tusen takk!

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits