Hjem   Om meg   Kontakt
Hjemmelaget gløgg: 16 oppskrifter med og uten alkohol | Marianne de Bourg
28637
post-template-default,single,single-post,postid-28637,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Hjemmelaget gløgg: 16 oppskrifter med og uten alkohol

Rød gløgg og hvit gløgg, gløggkonsentrat og alkoholfri gløgg, gløgg med rødvin og gløgg med hvitvin. Her er det julegløgg for enhver smak.

Med hele 16 ulike oppskrifter på gløgg, finner du sikkert en variant som passer. Vi kan by på både sukkerfri og økologisk gløgg, og mild gløgg for de minste.

16 oppskrifter på julegløgg

Foto: Le Creuset

ALKOHOLFRI GLØGG

 1. Alkoholfri gløgg uten tilsatt sukkerVil du at julestemningen skal komme krypende i kveld? Ja, da kan vi anbefale gløgg laget av sukkerfri saft og Sukrin, med deilige gløggkrydder selvsagt.
 2. Økologisk alkoholfri julegløgg med te og blåbærjuiceHjemmelaget gløgg med smak av frisk appelsin og blåbær, sødme fra lønnesirup, og duften av deilige julekrydder som pynt. Dette er en sunn økologisk og alkoholfri variant – full av antioksidanter.
 3. Sunn og alkoholfri rød gløgg: En gløgg med økologiske ingredienser. Hvis du får tak i. Med krydderte, biter av eple, aroniajuice og tørkede bær.
 4. Mild og enkel hjemmelaget gløgg uten alkoholHer har du oppskriften på en hvit alkoholfri gløgg som er enkel å lage og har få ingredienser. Eplejuice med vann slik at den blir mild og god, og passer spesielt godt for barn.
 5. Hjemmelaget alkoholfri hvit gløgg: Den lages slik: Kok opp eplejuice med krydder, dadler og appelsinskiver. La den trekke i opptil en halvtime.

GLØGGKONSENTRAT

 1. Konsentrat til gløgg – appelsinsirup med krydderAppelsin- og kryddersirup – et konsentrat til en frisk variant av gløgg. Med konsentrat i kjøleskapet kan du nemlig servere gløgg når som helst.
 2. Vin Chaud på 1-2-3 med hjemmelaget gløggekstraktDenne gløggekstrakten er laget av saften fra økologiske appelsiner, sukker og krydder – som får småkoke i en time.

HVITVINSGLØGG

 1. Hjemmelaget hvit gløgg med smak av appelsinDenne hjemmelagde gløggvarianten er laget med hvitvin og eplejuice, og har deilig smak av appelsin.
 2. Hjemmelaget hvit gløgg med lakrisGløggen for deg som elsker lakris. Den består av eplejuice, hvitvin, rom, lakriste, lakrisrot og krydder. Lakrishimmelen!
 3. Hvitvinsgløgg med tranebær, appelsin, kanel og kardemommeDenne lyse varianten av gløgg består av hvitvin, tørket frukt og krydder. Og en slant med cognac, om du har.

GLØGG/PUNSJ MED JUICE OG ROM

 1. Eplegløgg med romDenne friske eplegløggen inneholder eplemost, rom og varmende krydder. Den smaker vidunderlig sammen med pepperkaker, som velkomstdrink eller bare som kosedrikk for to.
 2. Julepunsj – en variant av gløggPunsj er en kald variant av gløgg. Denne varianten lages av granateple- eller tranebærjuice, rom og appelsinlikør.

RØDVINSGLØGG

 1. Rødvinsgløgg med portvin og cognacEn rødvinsgløgg med portvin og cognac. Kanelstenger, kardemomme, nellik og revet appelsinskall. Rosiner trukket i portvin. En deilig gløgg med masse smak av krydder!
 2. Enkel, kjapp og rimelig gløggI denne gløggen er det brukt hjemmelaget pepperkakekrydder istedenfor hele krydder. Det er lettvint og rimelig.
 3. Gløgg med voksen smak (Vin Chaud)Denne rødvinsgløggen er en voksen og ikke så søt variant. Den ligner på franskmennenes Vin Chaud, som typisk er laget av rødvin, cognac, sukker og krydder.
 4. Hjemmelaget julegløgg med rødvin og romGløgg med aroniajuice, krydderte, rødvin og tørkede bær. Mange av ingrediensene økologiske.

Jeg er takknemlig for at du deler og liker på Facebook.  Tusen takk!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.