Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Glutenfrie lussekatter til Luciadagen 13. desember
27476
post-template-default,single,single-post,postid-27476,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Glutenfrie lussekatter til Luciadagen 13. desember

Lussekatter hører med til Luciadagen!

Denne oppskriften er et godt alternativ for de som må spise glutenfritt, men alle vil like disse lussekattene. Bak sammen med barna, og ta med i barnehagen eller på skolen. 

Lussekattene er laget med en kombinasjon av Jyttemel og glutenfritt mel, og med kesam i deigen blir de ekstra saftige.

Oppskrift på glutenfrie lussekatter

Foto: TINE

TIPS: Lussekattene kan fryses.

Glutenfrie lussekatter
 
Ingredienser
  • 3 dl Kesam® Original (kvarg)
  • 3 dl vann
  • 2 ss fiberhusk
  • 70 g jyttemel
  • 6 ss TINE Meierismør
  • 50 g gjær
  • ½ ts salt
  • 500 g lyst glutenfritt mel
  • 1½ dl sukker
  • 1 g safran eller eventuelt 0,5 teskje gurkemeie
  • 2 ts kardemomme
  • 1 egg
  • 1 dl rosiner
Sånn gjør du
  1. Ha kesam i en bolle og tilsett varmt vann. Rør sammen og tilsett fiberhusk og jyttemel. La kjøkkenmaskinen gå i 5-8 minutter.
  2. Smelt smøret. Tilsett gjær, smør, salt, mel, sukker, safran (eller eventuelt gurkemeie) og kardemomme. Elt godt og sett deigen til heving i 30 minutter.
  3. Sett ovnen på 225 °C. Trill ut deigen med olje på hendene. Del deigen i biter og trill dem til lange fingertykke pølser. Form til ulike lussekatter. Legg lussekattene på bakepapir eller smurt stekeplate, og la dem heve under plast et lunt sted ca 15 minutter.
  4. Visp sammen egget med en gaffel. Pensle lussekattene med egg og pynt med rosiner. Stek lussekattene midt i ovnen 12-15 minutter. La dem avkjøle litt på rist. De smaker aller best lunkne.

Server gjerne lussekattene med varm kakao og krem, og nyt!

Takk til TINE for herlig glutenfri oppskrift.

Om du likte denne artikkelen, er jeg takknemlig for at du deler den med venner og liker den på Facebook og andre sosiale medier. Tusen takk!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits