Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Morsomme, sprø, små og søte juletrær av marengs
28158
post-template-default,single,single-post,postid-28158,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Morsomme, sprø, små og søte juletrær av marengs

Perfekt matgave til jul, en koselig oppmerksomhet til vertinnen i juleselskapet og lekkert på småkakefatet. 

Perfekt matgave til jul, en koselig oppmerksomhet til vertinnen i juleselskapet og lekkert på småkakefatet.

JULEGODT - Oppskrift på grønne marengsjuletrær

Foto: MatPrat

Tips: Marengs bør stekes med det samme, slik at den ikke flyter ut og juletrærne faller sammen.

Søte, grønne marengsjuletrær
 
(ca 20 stk)
Ingredienser
  • 3 stk romtemperert eggehvite
  • 1⁄4 ts salt
  • 1⁄4 ts sitronsaft
  • 225 g sukker
  • ca. 1⁄4 ts grønn konditorfarge , helst en tykk pastafarge
  • 1 ss melis til pynt
Sånn gjør du
  1. Gni inn piskebollen med litt salt og noen dråper sitron. Ha i eggehvite og ⅓ av sukkeret og pisk på middels til høy hastighet. Tilsett resten av sukkeret litt etter litt.
  2. Når marengsen har blitt luftig og stiv, tilsett grønn konditorfarge til ønsket farge. Best resultat får du om du bruker en pastafarge eller en tykk konditorfarge slik at marengsen holder seg tykk selv etter at fargen er tilsatt.
  3. Ha marengsen i en sprøytepose med stjerneformet tip. Sprøyt ut marengs i tre stjerner oppå hverandre på et bakepapirkledd stekebrett. Start med en stor, så en middels og til slutt en liten stjerne på toppen. Sett brettet i stekeovn på 60-70 °C i ca. 2 timer slik at marengsen tørker.
  4. Dryss over melis før servering.

Flere ideer til julens kaker og andre gode saker:

TIPS OG IDEER Julemat, julekonfekt, julekaker

Følg daglig med i tiden frem til jul for flere oppskrifter og fine juleideer.

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.noTakk til MatPrat for fine tips. Om du likte tipsene, er jeg glad for at du deler og liker den på Facebook. Tusen takk!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits