Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | SPISELIG GAVER: Tre deilige hjemmelagde likører
28233
post-template-default,single,single-post,postid-28233,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

SPISELIG GAVER: Tre deilige hjemmelagde likører

Spiselige gaver er de fineste gavene, ikke sant? De er perfekte vertinnegaver, venninnegaver – og gaver som både mor og bestemor blir glad for. Far også!

Her får du oppskrift på tre deilige, søte og kremete likører; kakaolikør, eggelikør og whisky- og honninglikør. Hva med å lage en flaske til deg selv i samme slengen…?

Rosendahl Grand Cru brennevinsglass

Rosendahls Grand Cru-brennevinsglass som er laget spesielt til hetvin, brennevin og likør. Selges i eske med to stykker (24 cl) for kr 189. Foto: Rosendahl

Kakaolikør

Dette er helt klart likøren for kakaoelskere. Lag den noen dager før den skal serveres eller gis bort i gave. Kakaolikør passer perfekt som vertinnegave når det nærmer seg jul.

(ca. 1,2 liter)

  • 12 l helmelk
  • 300 g sukker
  • 5 stk eggeplomme
  • 1 ss vaniljesukker
  • 1 ss kakaopulver
  • 2 ss vann
  • 12 liter 60 % sprit

Slik gjør du:

  1. Kok opp melk og sukker, og rør til sukkeret er løst opp. Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker i en bolle. Slå forsiktig den kokende varme melken over eggeblandingen og rør godt til det tykner litt.
  2. Rør ut kakao i litt varmt vann til det er klumpefritt, og hell det i eggeblandingen. Sil blandingen og avkjøl.
  3. Bland i sprit og rør godt. Bruk en trakt og fyll likøren på rengjorte flasker.
  4. Oppbevar kakaolikøren kaldt, da er den holdbar minst 1 måned i kjøleskap. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge. Snu derfor flasken på hodet et par ganger før servering.

Tips: Likørene kan med fordel stå litt for at smaken skal sette seg. Om du har tålmodighet da!

Whisky- og honninglikør

Å lage din egen likør tar litt tid, men det er veldig enkelt. Alt du må gjøre er å la ingrediensene varme seg opp sammen, og la det stå på flasker i 3 uker.

(ca 1 liter)

Ingredienser:

  • 5 dl honning
  • 1 ss sitronskall
  • 5 dl whisky

Slik gjør du:

  1. Varm honningen forsiktig opp i 50 ml vann. Tilsett revet sitronskall og brennevinen (whisky eller vodka), og rør om til honningen er helt oppløst. Ikke la det koke.
  2. Hell over på flaske og la det stå i kjøleskap i tre uker. Sil deretter og oppbevar i kjøleskap i en tett lukket flaske.

Eggelikør

Det er gøy å kunne servere hjemmelaget eggelikør eller gi det bort i gave. Eggelikør kan drikkes som den er, eller serveres over iskrem.

(ca. 1 liter)

  • 6 dl TINE Kaffefløte (evt. blande 3 dl TINE kremfløte med 3 dl TineMelk hel)
  • 300 g sukker
  • 5 eggeplommer
  • 1 ss vaniljesukker
  • 3½ dl vodka (evt. 60 % sprit)

Slik gjør du:

  1. Kok opp fløte og sukker på middels varme. Visp sammen eggeplomme og vaniljesukker i en egen bolle. Bland inn litt etter litt av den varme kaffefløten i eggeblandingen.
  2. Hell alt tilbake i kjelen og sett det forsiktig over varmen. Rør jevnlig til det tykner litt. Sil blandingen før den avkjøles. Ha i spriten når den er litt avkjølt.
  3. Fordel likøren i passende flasker. Likøren tykner når den står kald og flasken bør ristes før servering.

Takk til ICAmatprat.no og tine.no for de fine oppskriftene.

Flere juledrikker:

Denne samlingen med julens drikker inneholder oppskrifter på gløgg og toddi, julepunsjer, cocktails og drinker som passer spesielt godt i julen.

Julecocktails

(klikk på bildet for å komme til oppskriftene)

Håper du ble inspirert!

– Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits