Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Julerøde frukt- og nøttekuler – sunn julekonfekt!
28150
post-template-default,single,single-post,postid-28150,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Julerøde frukt- og nøttekuler – sunn julekonfekt!

Hjemmelagde frukt- og nøttekuler med havregryn. Når kulene rulles i pulver av frysetørket bringebær, får du lekre julerøde kuler som gjør seg på konfektfatet.

Legg eventuelt kulene i et fint glass og gi dem bort i vertinnegave eller som en spiselig julegave.

Oppskrift på julegodt - frukt- og nøttekuler

Foto: MatPrat

FRUKT- OG NØTTEKULER
 
Ingredienser
  • 6 stk dadler
  • 6 stk tørkede fiken
  • 1 pk tørket aprikos (á 100 g)
  • 50 g hasselnøtter
  • 70 g mandler
  • 50 g valnøttkjerner
  • 4 ss kokosmasse
  • frø fra 1 stk vaniljestang
  • 1 ss olje
  • 4 ss havregryn
  • 1 pakke frysetørkede bringebær (á 42 g) til pynt
Sånn gjør du
  1. Ha dadler, fiken og aprikos i en bolle, og hell på kokende vann til det dekker. La det stå i 20-30 minutter slik at frukten sveller.
  2. Hell av vannet og fjern steinene fra dadlene.
  3. Kjør hasselnøtter, mandler, valnøtter, kokosmasse og frø fra vaniljestang i en hurtigmikser til blandingen er hakket i grove biter.
  4. Ha den bløtlagte frukten sammen med nøttene, og kjør blandingen raskt sammen. Spe eventuelt med litt olje slik at blandingen henger godt sammen. Rør inn havregryn.
  5. Ha litt olje i håndflatene, og rull små kuler av deigen. Legg dem på en tallerken og sett dem i kjøleskapet.
  6. Kjør frysetørket bringebær med en stavmikser eller i en hurtigmikser til en jevnt, fint pulver. Sikt pulveret, slik at du fjerner bringebærsteinene.
  7. Frysetørket bringebær får du kjøpt i velassorterte dagligvareforetninger.
  8. Rull kulene i bringebærpulveret rett før servering.

Flere ideer til julens kaker og andre gode saker:

TIPS OG IDEER Julemat, julekonfekt, julekaker

Takk til MatPrat for herlig konfektoppskrift.

Hva slags julekofekt kunne du tenke deg oppskrifter på? Del dem gjerne med oss i kommentarfeltet under artikkelen.

Om du likte tipsene, er jeg glad for at du deler og liker den på Facebook. Tusen takk!

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits