Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | 2 smakfulle og saftige julekaker med safran
27467
post-template-default,single,single-post,postid-27467,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

2 smakfulle og saftige julekaker med safran

Daglige tips og ideer hver dag fram til julaften.

Safran er de tørkede arrene fra en krokusart. Det er et godt krydder til baking og brukes kanskje aller mest i lussekatter, som hører med til Luciadagen den 13. desember.

[Oppskrift på sukkerfrie lussekatter]

Her er oppskrift to enkle kaker med safran, som passer ekstra godt til julebaksten:

Enkel liten langpanne med safran og gulrot

Denne kaken kan deles i to eller fire før den puttes i fryseren. På den måten har du fiks ferdige kaker til flere kaffebesøk i julen.

Oppskrift på enkel langpanne med safran og gulrot

Foto: Santa Maria

Ingredienser:

  • 2 egg
  • 3 dl sukker
  • 200 g smør
  • 1 pose Safran
  • 1,5 dl lettmelk
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 gulrot, revet
  • Melis til dekorasjon

Slik gjør du:

  1. Bruk en liten langpanne ca 20x30cm. Legg i et bakepapir.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis. Tilsett smør, safran, gulrot og melk. Bland melet med bakepulveret og rør det forsiktig inn i røren.
  3. Hell røren i formen og stek kaken på 175 °C i nedre delen av ovnen, i ca. 25 minutter.
  4. Hvelv kaken over på et sukret bakepapir. Pensle papiret som kaken stekte på med kaldt vann, så løsner det lettere fra kakebunnen.
  5. Skjær kaken i 4x4cm firkanter og vend dem i melis.
  6. Kaken holder seg saftig lenge hvis den pakkes inn i plast og oppbevares i kjøleskapet.

Rask rullekake med safran, luftig tyttebærkrem og sukret overflate

Dette er enkel, men dekorativ julebakst. Knytt et bånd i rødt og hvitt rundt brunt matpapir og vips er kaken juleklar!

Oppskrift på rask rullekake med safran og luftig tyttebærkrem

Foto: Santa Maria

Ingredienser:

  • 3 egg
  • 1,5 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 pose Safran 
  • 1 ss vann
  • 4 dl kremfløte
  • 1,5 dl tyttebærsyltetøy

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 250 °C. Dekk en langpanne med bakepapir.
  2. Visp egg og sukker til eggedosis.
  3. Bland bakepulveret i melet.
  4. Løs safran opp i vann. Tilsett safranvannet og melet i eggedosisen.
  5. Hell ut røren i langpannen og stek i midten av ovnen 5 minutter.
  6. Visp kremen, ikke for hardt, tilsett tyttebær og rør forsiktig sammen.
  7. Legg et ark bakepapir på benken og strø sukker på. Hvelv rullekaken over på papiret. La den hvile noen minutter.
  8. Smør tyttebærkremen over hele kaken. Rull sammen kaken fra langsiden.
  9. La rullekaken hvile på papiret en liten stund før den serveres.

Takk til Santa Maria for deilige juleoppskrifter.

Lykke til med julebaksten!

Følg daglig med i tiden frem til jul for flere juleoppskrifter og fine juleideer.

Om du likte denne artikkelen, er jeg takknemlig for at du deler den med venner og liker den på Facebook og andre sosiale medier. Tusen takk!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits