Hjem   Om meg   Kontakt
Hvitvinsgløgg med tranebær, appelsin, kanel og kardemomme | Marianne de Bourg
28016
post-template-default,single,single-post,postid-28016,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Hvitvinsgløgg med tranebær, appelsin, kanel og kardemomme

FREDAGSDRINKEN

Denne lyse varianten av den klassiske rødvinsgløggen består av hvitvin, frukt og krydder. Og en slant med cognac, om du har.

Tørkede tranebær, appelsinskall, kanelstenger og kardemommekjerner sørger for julesmaken. Lager du den med honning, blir den ikke bare sunnere, gløggen får mer smak også.

DRINKER OG COCKTAILS Gløgg med hvitvin og krydder

Foto: Miriam Brenne Karlsen

 
(Litt over 1 liter)
Ingredienser
  • 1 l Rosemount GTR hvitvin med god syre
  • 1 dl sukker eller honning
  • 1⁄2 dl cognac eller brandy
  • 1⁄2 kanelstang
  • 1 ss raspet appelsinskall
  • 3 ss tørkede tranebær
  • Evt: 2 knuste kardemommekjerner
Sånn gjør du
  1. Varm opp ingrediensene på svak varme ca 10 minutter. Gløggen skal ikke koke.
  2. Trekkes gjerne i ett par timer.
  3. Siles og serveres med valgfritt fyll.

FREDAGSCOCKTAIL Hvitvinsgløgg med krydder

Rousemount BIB hvitvin GTR

Foto: Produsenten

  • Rosemount GTR Gewürtztraminer Riesling 2014
  • 80% Traminer, 20% Riesling Australia
  • Aromatisk vin med toner av blomster og sitrus, lime.
  • Halvtørr, men frisk. Fin fruktighet og sødme, passer godt til krydret/sterk mat.
  • Pris: kr 359,90 og varenummer 4346406 på Vinmonopolet
  • Finnes også i flaske.

Flere juledrinker:

Julecocktails og drinker til inspirasjon på Pinterest

(KLIKK PÅ BILDET FOR Å KOMME TIL LINKEN)

Følg med hver fredag for fristende fredagsdrinker.

Om du likte oppskriften, er jeg glad for at du deler og liker den på Facebook. Tusen takk!

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.