Hjem   Om meg   Kontakt
Gulrot- og appelsinsuppe med hvitløk og ingefær (95 kcal) | Marianne de Bourg
27938
post-template-default,single,single-post,postid-27938,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Gulrot- og appelsinsuppe med hvitløk og ingefær (95 kcal)

Appelsin, gulrot og ingefær er nydelig sammen. Denne suppen er en fargeklatt av en smaksrik og enkel middag som inneholder kun 95 kalorier pr porsjon.

Suppa inneholder både gulrot, appelsin, hvitløk og ingefær, som alle er gode matvarer for immunforsvaret vårt. Helt perfekt i vinterhalvåret når forkjølelse og influensa ofte slår til.

 

Oppskrift på sunn og enkel appelsin og -gulrotsuppe til kun 95 kcal pr porsjon

Foto: melk.no

Appelsin er en god kilde til C-vitamin, som er viktig for immunforsvaret.

Ingefær inneholder antiseptiske oljer som både skal være antiseptiske, slimløsende og kvalmestillende. Den har blitt brukt i folkemedisinen mot forkjølelse, influensa og infeksjoner.

Les mer: [Ingefær mot bilsyke, sjøsyke og reisesyke]

Hvitløkens bakteriedrepende effekt kan ofte bekjempe sår hals, forkjølelse og influensa, bronkitt, lungeinfeksjoner fouten infeksjoner i mage- og tarmsystemet, samt candida ved å hemme sopputvikling i tarmene.

Les mer: [Hvitløk – naturens antibiotika]

Gulrøtter er en av de rikeste kildene til betakaroten, forstadiet til vitamin A, som gjør oss mer motstandsdyktige mot virus. Men for at kroppen skal utnytte dette er det best å nyte gulrøttene kokt.

Appelsin og gulrotsuppe (95 kcal)
 
(4 porsjoner)
Ingredienser
  • 1 stk løk hakket
  • 500 g gulrot i tynne skiver
  • 1 båt hvitløk hakket
  • 1 ss finrevetfrisk ingefær
  • 1 ss smør
  • 5 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 5 dl lettmelk
  • 2 dl appelsinjuice
  • 2 ss lettrømme
  • 1 ss frisk kruspersille finhakket
  • 1 ts salt
  • ½ ts pepper
Sånn gjør du
  1. Fres løk, gulrøtter, hvitløk og ingefær i smør til det er mykt, men ikke brunt.
  2. Hell på hønsebuljong og kok grønnsakene til de er godt møre.
  3. Kjør suppen i en foodprosessor til en jevn suppe eller bruk en stavmikser, og kok den deretter opp med melk og appelsinjuice.
  4. Smak suppen til med salt og pepper og server den rykende varm med en topp rømme og persille.

Næringsinnhold pr porsjon:

Energi 95.0 kcal
Protein 4.8 g
Fett 2.8 g
Karbohydrater 12.2 g
Fiber 0.6 g

Nytes uten dårlig samvittighet!

Takk til melk.no for den deilige oppskriften.

Flere lavkalori middager

Dagsmenyer med middagsforslag på 5:2-dietten

Om du likte oppskriften, er jeg glad for at du deler og liker den på Facebook. Tusen takk!

Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits