Hjem   Om meg   Kontakt
Seks syndige og søte saker som smaker av jul | Marianne de Bourg
27813
post-template-default,single,single-post,postid-27813,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Seks syndige og søte saker som smaker av jul

Når det nå snart er på tide å begynne med julebaksten, kan vi godt minne på at det ikke er påkrevet med de tradisjonelle sju slagene til jul. Det er faktisk helt greit å bytte ut noen av de tradisjonelle småkakene med nye og fristende juleoppskrifter. 

Prøv gjerne noen av disse spennende juleoppskriftene med kaker, konfekt og dessert som smaker og dufter av julens krydder. De vil helt sikkert falle i smak hos både barn og voksne.

Seks syndige og søte juleoppskrifter

Foto: Santa Maria

Her får du seks deilige juleoppskrifter på formkaker, cookies, karameller og dessert med julens gode krydder. Håper det smaker!

Kardemommekake med tyttebær

Start årets julebakst med å lage en saftig og deilig kardemommekake med tyttebær. Den kan fryses og spares til jul eller server den myke kaken med litt pisket krem til kaffen samme dag.

JULEKAKER Kardemommekake med tyttebær

Foto: Santa Maria

(1 langpannekake)

Ingredienser

  • 3 dl melk
  • 1 Santa Maria vaniljestang, splittet og skrapet
  • 3 ss mørk sirup
  • 150 g smør, mykt
  • 3 stk egg
  • 2 dl rårørsukker
  • 1 dl hvitt sukker
  • 6 dl hvetemel
  • 2 ts Santa Maria kardemomme, malt
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 3 kopper frosne tyttebær

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 ° C.
  2. Kok opp melk og vaniljestangen.
  3. Tilsett sirup og smør. Rør slik at smøret smelter, la avkjøles.
  4. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  5. Bland mel, krydder, bakepulver og salt.
  6. Hell melkeblandingen (uten vaniljestang) i de vispede eggene. Tilsett melblandingen og rør til en jevn røre.
  7. Legg bakepapir i en langpanne. Hell i røren og dryss med tyttebær. Stek i ovnen i ca 20-25 minutter.

 

Rocky Road Fudge

I Rocky Road-fudgen eller karamell finner du en herlig blanding av seig Dumle, salte peanøtter, myke marshmallows og julete kardemomme. Så fantastisk at det er vanskelig å bare ta en bit!

JULEKONFEKT Rocky Road Fudge

Foto: Santa Maria

(4 porsjoner)

Ingredienser

  • 3 dl fløte
  • 3 dl sukker
  • 1 ss smør
  • 1 ss lys sirup
  • 1 ts Santa Maria malt kardemomme
  • 3 ss kakao
  • 1 krm salt
  • 12 stk Dumle-karameller
  • 2 dl minimarshmallows
  • 5 dl peanøtter

Slik gjør du:

  1. Bland fløte, sukker, smør, sirup og kardemomme i en vid tykkbunnet kasserolle.
  2. Kok opp og la det koke på middels varme til 125 ° C. Hvis du ikke har et termometer, kan du gjøre kuleprøven.
  3. Kuleprøven: Hell litt av karamellmassen i en kopp kaldt vann. Dersom den kan formes til en kule, har karamellen kokt nok.
  4. Tilsett kakao og salt.
  5. Hell røren i en form kledd med bakepapir.
  6. Skjær Dumle-karamellene i små biter, bland med marshmallows og peanøtter. Fordel blandingen over røren og trykk den ned litt så den fester seg røren.
  7. La Rocky Road-fudgen stivne ved romtemperatur. Deretter skjæres den opp i ca 20 stykker.

 

Safrankarameller med mandler

Er du glad i safran vil du elske disse deilige safrankaramellene. De blir fort en av julens favoritter med sin seige, myke konsistens og med herlig crunch av mandler. Svært vanskelig å motstå!

JULEKONFEKT Safrankarameller med mandler

Foto: Santa Maria

(4 porsjoner)

Ingredienser

  • 2/5 dl sukker
  • 2,5 dl fløte
  • 1 pose Santa Maria safran
  • 3 ss honning
  • 3 ss lys sirup
  • 1 kopp mandler, finhakket

Slik gjør du:

  1. Kok sukker, fløte, safran, honning og sirup.
  2. La det koke uten lokk til røren tåler kuleprøven eller til temperaturen er ca 125 ° C.
  3. Rør om av og til forsiktig med en tresleiv. Koketiden kan variere mellom 15-30 minutter.
  4. Kuleprøven: Hell litt av karamellmassen i en kopp kaldt vann. Dersom den kan formes til en kule, har karamellen kokt nok.
  5. Tilsett finhakkede mandler.
  6. Hell karamellen i en teflonform og la stivne ved romtemperatur over natten.
  7. Skjær opp i biter og pakk eventuelt inn enkeltvis i bakepapir.

 

Sjokolade-pepperkake-cookies

Bak jule-cookies med fantastiske smaker av sjokolade og pepperkaker. Med denne enkle oppskriften går det kjapt og enkelt å få deilige julekaker i en fei. Cookies-ene er herlig seige og forsvinnende gode.

SMÅKAKER Sjokolade-pepperkake-cookies

Foto: Santa Maria

(4 porsjoner)

Ingredienser

  • 125g smør, myknet
  • 1 dl mørk muskovadosukker eller rårørsukker
  • 1 dl mørk sirup
  • 3,5 dl mel
  • 1 ts Santa Maria natron
  • 2 ts Santa Maria malt ingefær
  • 2 ts Santa Maria malt kanel
  • 1 krm Santa Maria malt nellik
  • 1 ts kakao
  • 200 g mørk sjokolade, grovhakket

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 175 ° C.
  2. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett sirup.
  3. Rør sammen mel, bakepulver, krydder og kakao i en bolle.
  4. Bland smør, mel og krydder til glatt, og slå i den hakkede sjokoladen.
  5. Del deigen i 25 biter, rull bitene til kuler og legg dem med godt med mellomrom på en stekeplate med bakepapir. Trykk ut kulene litt og stek i ovnen i ca 10-14 minutter.

 

Cookies med kanel og hasselnøtt

Nydelig amerikanske kaker som er fri til å være litt seige når de er ferdige. Crunchy hasselnøtter møter krydret kanel og crispy brunt sukker.

JULEKAKER Cookies med kanel og hasselnøtt

Foto: Santa Maria

(8 porsjoner)

Ingredienser

  • 200g mykt smør
  • 2 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 2 egg
  • 150 g hasselnøtter
  • 200 g hvit sjokolade
  • 3,5 dl mel
  • 2 kopper havregryn

Slik gjør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 ° C.
  2. Rør sammen smør, melis, sukker og egg i en bolle.
  3. Rør sammen hasselnøtter, sjokolade og andre tørre ingrediensene i en annen bolle.
  4. Bland deretter alt sammen.
  5. Legg deigen med godt med mellomrom på en stekeplate med bakepapir.
  6. Stek i 10-15 minutter. La kakene avkjøles på bakeplate.

 

Mandariner i vin med julens krydder

Prøv å lage en juledessert med mandariner kokt sammen med vin, safran, vanilje, stjerneanis og kanel. Julens beste krydder sammen med herlige søte mandariner vil være en fantastisk deilig dessert. En dessert med mer smak av jul får du lete lenge etter!

DESSERT Mandariner i vin med julens krydder

Foto: Santa Maria

(4 porsjoner)

Ingredienser

  • 5 dl hvitvin
  • 3 dl sukker
  • 1 pose Santa Maria safran
  • 1 stk Santa Maria vaniljestang, splittet og skrapet
  • 1 stk Santa Mary stjerneanis
  • 1 Santa Maria kanelstang
  • 1 kg mandariner, skrelt

Slik gjør du:

  1. Kok vin, sukker, safran, vanilje, stjerneanis og kanel. La trekke i en time.
  2. Skjær bort skallet på mandariner av en kniv. Skjær inntil fruktkjøttet slik at ikke det hvite kommer med.
  3. Ha mandarinene i et godt vasket eller sterilisert glass. Hell over den varme væsken. Sett på lokket, la avkjøles og oppbevar deretter i kjøleskap. Mandarindesserten holder i kjøleskapet i 1-2 uker.

Lykke til med julebaksten! 

Om du likte oppskriften, er jeg takknemlig for at du deler og liker den på Facebook (det er det sikkert flere som er også ;).  Tusen takk!

Takk til Santa Maria for fantastiske oppskrifter.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.