Hjem   Om meg   Kontakt
Nydelige små konfektbiter med smak av mandel og karamell | Marianne de Bourg
27694
post-template-default,single,single-post,postid-27694,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Nydelige små konfektbiter med smak av mandel og karamell

Har du tenkt å begynne på julekonfekten snart?

Da får du i så fall et godt tips om sunn (jo, det er sant!) konfekt som du trygt kan testlage nå, slik at du får prøvesmakt masse i god tid før jul.

Og det kan du gjøre med god samvittighet. Denne mandel- og karamellkonfekten er nemlig laget av Sukrin Gold og FiberSirup Gold, som er en sukkerfri sirup laget av plantefiber.

Konfekten er sukkerfri, glutenfri og lavkarbo.

 

Oppskrift på sukkerfri, glutenfri og lavkarbo konfekt

Foto: Funksjonell Mat

Sunnere mandel- og karamellkonfekt
 
Ingredienser
  • Bunn:
  • 70 g Mandelmel
  • 30 g Sukrin Gold
  • 2 ss/30 g FiberSirup Gold
  • 20 g smør
  • 1 eggehvite
  • Litt ekstra Mandelmel til utbaking
  • Karamellfyll:
  • 1,5 dl fløte
  • 40 g Sukrin Gold
  • 15 g FiberSirup Gold
  • 12 g smør
  • Sjokoladetrekk:
  • 80 g (2 plater) Sukrinsjokolade
Sånn gjør du
  1. Bland sammen Mandelmel og Sukrin Gold.
  2. Rør inn FiberSirup, og smuldre inn smør.
  3. Bland til slutt inn eggehviten, og kna deigen til den henger sammen.
  4. Rull deigen ut, ca.1 cm tykk over det hele.
  5. Stek deigen i 15-20 min ved 180 grader.
  6. Når den er ferdigstekt skal den avkjøles.
  7. Bland alle ingrediensene til karamellen i en bolle og sett i mikrobølgeovn på full styrke.
  8. Start med 5 min, rør litt og fortsett i 1 min av gangen til det blir en ganske tykk, karamellfarget masse. Dette kan variere litt fra ovn til ovn, men vil ta ca. 10-12 min. til sammen.
  9. Karamellen kan også kokes i kjele på middels varme i ca. 30-40 min.
  10. Når bunnen er avkjølt fordeler du karamellen over bunnen.
  11. Skjær bunnen i 8 like store stykker. Sett dem i fryseren i 1 time.
  12. Smelt sjokoladen over vannbad eller i mikrobølgeovn. Dypp bitene i sjokoladen, og sett dem i fryseren igjen til sjokoladen er stivnet.

Næringsinnhold per 100 gram

  • Energi: 295 kcal
  • Protein: 8
  • Karbohydrat: 4
  • Fett: 24
  • Fiber: 13

Er du klar for å prøvebake og tjuvsmake nå…? Det er jeg.

Hvilke julekaker og julekonfekter ønsker dere sunnere versjoner av? Eller er det tradisjonelle juleoppskrifter som frister mest? Tips i kommentarfeltet.

Om du likte oppskriften, er jeg takknemlig for at du deler og liker den på Facebook (det er det sikkert flere som er også ;).  Tusen takk!
Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

Takk til Funksjonell Mat  for den sunne konfektoppskriften.

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.