Hjem   Om meg   Kontakt
Norske, grove, tykke og tynne: 6 sunne pannekakeoppskrifter | Marianne de Bourg
27682
post-template-default,single,single-post,postid-27682,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Norske, grove, tykke og tynne: 6 sunne pannekakeoppskrifter

Så populær er den – pannekaka, at et eventyr er laget om den. Den er selvfølgelig like populær for alle som følger en spesiell diett også. 

Derfor får du her et knippe oppskrifter på seks sunne pannekaker. Pannekaker uten egg og uten melk. Glutenfrie pannekaker, GI-pannekaker, proteinpannekaker og LCHF-pannekake. Mange varianter.

Det er bare å skynde seg ut på kjøkkenet…

Oppskrift på pannekaker - tykke, tynne, norske, grove og sunne

Disse sunne oppskriftene kan du velge blant:

  1. Bananpannekake (med kun to ingredienser)
  2. LCHF-pannekake
  3. Proteinpannekaker med erteprotein og chiafrø
  4. Mager lavkarbo fiber- og proteinpannekake
  5. Glutenfrie og laktosefrie pannekaker med hampmel
  6. Fiberrike speltpannekaker med lav GI

1. Bananpannekake (med kun to ingredienser)

Denne enkle pannekaka lager du i en fei om du har banan og egg i hus. Den er ikke bare enkel, den er glutenfri, melkefri og sukkerfri også. Med sine 216 kalorier kan den til og med nytes om du går på 5:2-dietten.

(2 små pannekaker)

Ingredienser

  • 1  liten godt moden banan
  • 2 egg (gjerne økologiske)

Slik gjør du:

  1. Mos banan og egg med en stavmikser.
  2. Ha fett i panna og stek på middels varme.

«Å, la meg få litt pannekake, mor, jeg er så sulten,» sa det ene barnet.

2. LCHF-pannekake

Eller lavkarbo, om du vil. Denne frokostpannekaka gir frokost til én porsjon i en fei. Prøv den med et dryss med kanel og Sukrin.

(1 pannekake)

Ingredienser

  • 3 egg
  • 1 ts av ditt foretrukne søtstoff
  • 1 ss seterrømme
  • 1 ss FiberFin
  • 1 ts Fiberhusk
  • 1 knivspiss kardemomme
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

  1. Bland i alle ingrediensene med en stavmikser.
  2. Stekes med litt smør i en liten pannekakepanne av teflon.

3. Proteinpannekaker med erteprotein og chiafrø

Disse proteinpannekakene stekes som små amerikanske pannekaker, topping etter eget ønske. Blåbær og yaconsirup eller Supernature agavesirup og skogsbær smaker godt til!

(gir ca 10 pannekaker)

Ingredienser

  • 1 banan, most
  • 1 ss Supernature Erteprotein
  • 2 ss chiafrø, hele eller malte
  • 1-2 dl havregryn
  • 3 egg
  • Kanel
  • Kardemomme
  • Stekes i kokosolje

Slik gjør du

  1. Bruk stavmikser på ingrediensene til du har en jevn røre.
  2. Vann tilsettes til du får passe konsistens (flytende, men litt tykk).
  3. La røren stå litt i kjøleskapet.
  4. Pannekakene stekes som små amerikanske pannekaker i en stekepanne med litt smør på middels varme.
  5. Snu dem etter 2 – 3 minutter, når det begynner å boble på overflaten. Stek dem raskt på den andre siden.

«Kjære min pannekake, trill ikke så fort, bi litt og la meg få ete deg,» sa mannen.

4. Mager lavkarbo fiber- og proteinpannekake

En frokostpannekake når du vil ha færre kalorier og noe å tygge på! Full av fiber, proteiner og lite fett.

(1 pannekake)

  • 1 eggehvite
  • 1 klype salt
  • 2 egg
  • 1 ts av ditt foretrukne søtstoff
  • 1 ss Cottage Cheese, mager
  • 1 ss havrekli
  • 1 ss FiberFin
  • 1 ts Fiberhusk
  • 1 knivspiss kardemomme

Slik gjør du:

  1. Bland i alle ingrediensene med en stavmikser.
  2. Stekes med litt smør i en liten pannekakepanne av teflon.

5. Glutenfrie og laktosefrie pannekaker med hampmel

Disse pannekakene er ikke bare glutenfrie og laktosefrie. Næringsrike, mettende og smakfull er de også. 

(ca 10 pannekaker)

Ingredienser

  • 7 dl rismelk eller den melken du vil bruke
  • 4 dl kokosmelk
  • 4 dl jyttemel
  • 3 ss hampmel
  • 2 egg
  • 2 ss chiafrø
  • 2 ts kardemomme
  • 2 ts psylliumhusk
  • Litt rosa Himalayasalt
  • Blåbær
  • Kokosfett eller meierismør

Slik gjør du:

  1. Bland alle ingrediensene sammen i en blender eller mixmaster.
  2. La røren svelle i min. 1/2 time.
  3. Stek små pannekaker.
  4. Bruk litt kokosfett eller meierismør når du steker, så pannekakene er lette å snu.
  5. Server med ferske blåbær.

6. Fiberrike speltpannekaker med lav GI

Disse pannekakene inneholder 4 ganger så mye fiber som pannekaker laget med bare fint mel, og har i tillegg lav GI.

(Oppskriften gir ca 8 pannekaker)

Ingredienser

  • 3 egg
  • 
2,5 dl speltmel (150 g)
  • 0,5 dl FiberFin (30 g)
  • 
5 dl lettmelk
  • 
1/2 ts salt

Slik gjør du:

  1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
  2. Ha i eggene og spe med melk mens du visper.
  3. La røren svelle en halvtime.
  4. Stekes på middels varme i smør.

Takk til Supernature, Sana Bona, Funksjonell Mat (og idemagasinet.no) for sunne pannekakeoppskrifter.

PS – Senere kommer en artikkel om hva du kan ha oppå og inni pannekakene. Se for deg kanel og kardemomme, sukkerfri karamellsirup, hjemmelaget sjokoladepålegg. Det blir aldri feil med litt søtt tilbehør, eller hva?

Lyst på enda flere pannekakeoppskrifter? I boka Pannekaker av Lise Finckenhagen er det mer enn 150 sider med pannekakeoppskrifter. Deilige og mettende amerikanske pannekaker med dryppende lønnesirup til søndagsfrokosten, blinis med deilig tilbehør eller kinesiske pannekaker med «crispy duck» til middag. Pluss mange flere.

 

Om du likte dette, er jeg takknemlig for at du deler og liker den på Facebook og andre sosiale medier. Tusen takk!
Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits