Hjem   Om meg   Kontakt
4 fristende sukkerfrie desserter med sjokolade | Marianne de Bourg
27585
post-template-default,single,single-post,postid-27585,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

4 fristende sukkerfrie desserter med sjokolade

ADVARSEL: Dette er en bløt og fløyelsmyk artikkel som smelter på tungen.

Her får du fire fantastiske oppskrifter på sukkerfrie sjokoladesserter: Sjokolademousse, sjokoladefondant, sjokolade-delice og sjokoladekake uten melk og mel. 

Lag noe godt med sjokolade til gjestene, som lørdagsgodt, til søndagsmiddagen, til farsdag – eller til deg selv som ekstra nytelsesfull frokost. Disse dessertene kan nytes helt uten dårlig samvittighet!

Rå sjokolademousse

Ingredienser (til 4-6 personer):

  • 3 dl dadler, bløtlagt i min.
  • 2 timer
  • 2 dl av bløtleggingsvannet
  • 4 store ss macadamia- eller annet Artisana nøttesmør
  • 1 ts vaniljepulver
  • 4 ss kakaopulver
  • 1 dl Artisana kokosnøttolje, smeltet i vannbad
  • Litt havsalt



Slik gjør du:


  1. Legg dadler i vann i minimum 2 timer.
  2. Hell ut alt vannet unntatt 2 dl.
  3. Kjør dadlene litt i en kjøkkenmaskin før du tilsetter bløtleggingsvannet og fortsetter til dadlene er blandet godt med væsken.
  4. Tilsett så resten av ingrediensene og kjør alt sammen til en jevn røre.
  5. Ha røren over i en stor bolle og visp kraftig i 5 minutter med en elektrisk visp for å få den luftig og fin.
  6. Hell så moussen i serveringsformer og sett i kjøleskapet i minimum 30 min.
  7. Kan gjerne lages dagen i forveien.
  8. Server som den er eller med friske bær, agavesirup eller rå vaniljesaus.

Sjokolade-delice

Gir ca 16 stk.

Ingredienser 

  • 150 g mørk sukkerfri sjokolade (f.eks Tagatose mørk sjokolade)
  • 70 g smør/Cocosa Pure
  • 6 eggeplommer
  • 50 g Sukrin
  • 6 eggehviter
  • 60 g Sukrin

Slik gjør du:

  1. Hakk sjokoladen i biter.
Smelt smøret og hell den over sjokoladen mens du rører ut til det smelter (om ikke alt blir smeltet, kan du varme det over vannbad).
  2. Visp eggeplommene med 50 g Sukrin til eggedosis, og eggehvitene med 60 g Sukrin til en marengs.
  3. Bland eggedosisen og sjokoladen, og vend deretter forsiktig inn marengsen.
  4. Hell i store muffinsformer eller ildfaste former som rommer minst 1 dl. Fyll ca. 3/4 opp i formen, og stek i ca 20-25 minutter ved 150 grader.
  5. Serveres romtemperert, men er også veldig gode dagen etter (i kjøleskap).

Næringsinnhold per 100 gram

Energi: 238 kcal • protein: 7,6 • karbohydrat: 3,2 • fett: 21,3 • fiber: 1,8

Sjokoladefondant med pistasj-is

Sunn oppskrift på sjokoladefondant

Foto: Sunkost

Oppskriften gir ca. 9dl is og 12 fondanter

Ingredienser:

  • 1 pk. Sunkost Vaniljeis
  • 1 dl kaldt vann
  • 3 dl fløte
  • 2ss hakket pistasj
  • 2ss hakkede peanøtter
  • Fondant:
  • 165g Sunkost Sweet stevia
  • 100g Sunkost Kokosmel
  • 5 store egg

Fremgangsmåte pistasj-is:

  1. Hell vaniljeis posens innhold i en miksmaster, tilsett kaldt vann og bland det sammen i 2-3 minutter.
  2. Når dette er ferdigblandet lar du ismiksen stå og hvile i 3 minutter.
  3. I en annen bolle piskes fløte til krem.
  4. Bland så kremen godt sammen med ismiksen.
  5. Tilsett nøttene og hell i ønsket form.
  6. Sett i fryseren i 4 timer, du trenger ikke å røre mens den står til innfrysning.

Fremgangsmåte Fondant:

  1. Smelt smøret i en kjele og tilsett sukker og hakket sjokolade.
  2. Ta av varmen og rør til sjokoladen er oppløst.
  3. Tilsett vekselvis egg og kokosmel og rør glatt.
  4. Fyll i former og stek til den får en liten “topp”, da er den varm og myk inni og stekt utenpå. Dette varierer fra ovn til ovn, men ca 210 grader i 11 min. på varmluft.

Tips: Fondanten smaker ekstra godt med litt nyrevet appelsinskall i. Lag gjerne flere fondanter enn du trenger og frys de ned til en enkel og rask dessert ved en annen anledning.

Sjokoladekake – uten mel og melk

Sunn oppskrift på sukkerfri sjokoladekake uten mel og melk

Foto: Soma

Ingredienser

  • 300 g nøtter: mandler, valnøtter, hasselnøtter e.l.
  • 200 g mørk sjokolade
  • 1 ss kakaopulver
  • 4 måleskjeer Steviosa pulver eller 4 ts Steviosa sukker
  • 125 g Cocosa kokosolje
  • 125 g smør/Cocosa kokosolje
  • 6 eggeplommer
  • 6 eggehviter

Slik gjør du

  1. Mal nøttene i en foodprosessor.
  2. Tilsett sjokolade og kakao og finhakk.
  3. Smelt Cocosa og smør.
  4. Tilsett Steviosa.
  5. Rør inn eggeplommene, en om gangen.
  6. Rør inn sjokolade/nøtteblandingen.
  7. Stivpisk eggehvitene og vend dem inn.
  8. Hell i en form (ca. 22×22 cm) som er dekket med bakepapir.
  9. Stek på 190 C i ca. 50 minutter. Ønsker du glasur, smelt mørk sjokolade og hell over.

Næringsinnhold: 

  • pr. 100 g: 496,6
  • Proteiner: 9,3 g
  • Fett: 48,3 g
  • Karbo: 6,0 g

Takk til Funksjonell MatSomaSunkost og Økosjokolade for fristende oppskrifter.

Om du likte disse oppskriftene, er jeg glad for at du deler den med venner og liker den på Facebook og andre sosiale medier. Tusen takk!
Marianne de Bourg er redaktør og sribent på idemagasinet.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.