Hjem   Om meg   Kontakt
Blåbærgranité antioksidantsjokk (32,5 kcal) | Marianne de Bourg
27573
post-template-default,single,single-post,postid-27573,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Blåbærgranité antioksidantsjokk (32,5 kcal)

Bli med og lag granité – en enkel form for sorbet hvor du ikke trenger ismaskin.

Blåbær er en av våre beste kilder til antioksidanter og får i denne utgaven en ekstra friskhet av grønne mynteblader.

Vil du ha en enda sunnere dessert? Blåbærgranitéen blir kjapt både lavkarbo og lavkalori ved bruk av Sukrin, som hverken inneholder kalorier eller karbohydrater.

Blåbærgranité

Foto: REMA 1000

Det tar ikke mange minuttene å lage denne desserten, men den må forberedes før gjestene kommer.

Blåbærgranité antioksidantsjokk
 
(4 porsjoner)
Ingredienser
  • 3 dl vann
  • 225 g frosne blåbær
  • 45 g sukker
  • 1 pakke ferske blåbær
  • 1 frisk mynte
Sånn gjør du
  1. Finn frem alt du trenger til å lage retten. Fjern emballasje. Forbered råvarene og det du trenger av kjøkkenutstyr.
  2. Kok opp sukker og vann. Hell i de frosne blåbærene og la stå til det er tint. Knus bærene og sil av. Frys laken i en brødform eller lignende.
  3. Når massen har fryst skraper du på toppen med en gaffel slik at det danner seg ”snø”. Server i tøffe glass og topp med friske blåbær og mynte.

Tips: Blåbærgranitéen går fra sunn til supersunn på 1-2-3 ved å skifte ut sukkeret med Sukrin. Da sparer vi både kalorier og karbohydrater.

Slik-lager-du-granité

Foto: REMA 1000

Takk til REMA 1000 for oppskriften.

Næringsinnhold pr porsjon med sukker:

  • 76 kcal
  • 0,28 g protein
  • 0,38 g fett
  • 19,01 g karbohydrat

Næringsinnhold pr porsjon med Sukrin:

  • 32,5 kcal
  • 0,28 g protein
  • 0,38 g fett
  • 7,8 g karbohydrat

Det skal mye til for at du finner en sunnere og bedre dessert enn dette!

Flere lavkalori og/eller lavkarbo desserter:

Håper du fikk noen gode tips!

Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.