Hjem   Om meg   Kontakt
Vin Chaud på 1-2-3 med hjemmelaget ekstrakt | Marianne de Bourg
27511
post-template-default,single,single-post,postid-27511,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Vin Chaud på 1-2-3 med hjemmelaget gløggekstrakt

Franskmennenes gløgg, Vin Chaud er et friskt alternativ til den tradisjonelle julegløggen. Med dette gløggekstraktet kan du servere Vin Chaud til gjestene på 1-2-3.

Ekstraktet er laget av appelsiner, sukker, vann og krydder, som er kokt i en time. Oppbevart i stort glass ser flott ut på kjøkkenbordet eller -hylle, og er selvfølgelig også en super vertinnegave.

Den kan også lages sukkerfri. Erstatt sukkeret med Sukrin Gold, Sukrin+ eller andre sukkererstatninger. Begynn med en mindre mengde og smak til!

Oppskrift på Vin Chaud-konsentrat

Foto: Rosendahl

Tips: Holder lenge i kjøleskapet, men for å øke holdbarheten kan det lønne seg å sterilisere glasset. Se hvordan Lars Barmen steriliserer glass her.

Det er utrolig enkelt – slik gjør du det:

Hjemmelaget Vin Chaud-ekstrakt
 
Ingredienser
  • 2 kg økologiske appelsiner
  • 500 g lyst rårørsukker
  • 2 vaniljestenger
  • 4 kanelstenger
  • 8 hele kardemommekapsler
  • 8 skiver frisk, skrelt ingefær (av en liten ingefærknoll)
Sånn gjør du
  1. Skjær appelsinene i skiver og legg dem i en gryte sammen med alle de andre ingrediensene.
  2. Hell over 2 liter kokende vann og la det småkoke i en time.
  3. Hell over i steriliserte glass, og la det avkjøles før du setter det i kjøleskapet.

Takk til Rosendahl for oppskriften.

Slik bruker du sirupen:

  1. Bruk 2 kopper ekstrakt til én flaske rødvin.
  2. Varm rødvin og ekstrakt forsiktig før servering (la det aldri koke).
  3. Serveres med en kvart appelsinskive i glasset.

PS – Husk å stikke innom her neste fredag ettermiddag også. Da er det Happy Hour igjen, med oppskrift på drink og helgens spilleliste.

Er du andre juledrikker og -drinker du ønsker oppskrift på? Sukkerfrie varianter? Eller lavkalori…? 

Håper du ble inspirert!

– Marianne :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.