Hjem   Om meg   Kontakt
Baconmuffins, tunfiskwrap og spinatpannekaker i matpakka | Marianne de Bourg
27416
post-template-default,single,single-post,postid-27416,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Baconmuffins, tunfiskwrap og spinatpannekaker i matpakka

Har du lyst på en smakfull og mettende matpakke? En het og duftende, myk og knasende én også kanskje? Her får du tre fristende alternativer til den kjedelige brødskivematpakka.

Disse deilige lunsjalternativene lager vi på forhånd. Med 12 matmuffins i fryseren eller 8 ferdige wraps og pannekaker i kjøleskapet er det bare å putte matpakka rett i veska.

Lag disse deilige lunsjene en hverdagskveld eller bruk søndagen.

Mettende muffins med bacon og spinat

Muffins med bacon

Foto: Prior

Matmuffins med god smak av bacon! Bbakt med mandelmel er naturlig glutenfrie. Muffinsene er lavkarbo, og egg og kesam gir en proteinrik rett.

(12 muffins)

  • 1 stk pk Stjernebacon
  • 3 stk solegg
  • 3 dl kesam
  • ½ ts salt
  • ½ ts malt muskat
  • 1 ts bakepulver
  • 3 dl malte mandler eller mandelmel
  • 2 stk revne gulrøtter
  • 1 håndfull babyspinat
  • 1 stk hakket gul løk
  • 1 stk hakket hvitløkfedd
  • 2 ss finhakket frisk timian

Slik gjør du:

  1. Legg baconskivene på et stekebrett som er dekket med bakepapir. Stek ved 240 grader midt i ovnen til baconet er sprøtt.
  2. Ha det over på kjøkkenpapir slik at fettet renner av.
  3. Senk varmen i ovnen til 180 grader.
  4. Pisk eggene luftig.
  5. Pisk inn kesam, salt, muskat, bakepulver og mandelmel eller malte mandler.
  6. Ha gulrøtter, spinat, løk, hvitløk og timian i eggeblandingen og vend sammen.
  7. Fordel røren i 12 muffinsformer.
  8. Muffinsene stekes i ca 40 minutter nederst i ovnen. Avkjøles på rist.

TIPS: Hvis de er i ferd med å få for mye farge kan de dekkes med bakepapir de siste minuttene.

 

Pannekaker med Cottage Cheese og spinat

Pannekaker med Cottage Cheese og spinat

Foto: TINE

Supergode spinatpannekaker med Cottage Cheese som sikkert også appellerer til barna med sitt fyll av stekte pølser, erter og cherrytomater.

(6 stykker)

  • 1 egg
  • ½ dl Lett Tinemelk
  • 1 dl TINE Cottage Cheese Original
  • 1 dl hvetemel
  • ½ dl havregryn
  • 2 dl frossen spinat
  • ¼ ts bakepulver
  • ¼ ts muskat
  • ¼ ts salt

FYLL

  • 2 kjøttpølser av kylling og kalkun
  • 1 ss TINE Meierismør
  • ½ pose frosne erter
  • 5 cherrytomater
  • ½ rødløk
  • ½ hjertesalat
  • ½ beger TINE Lettrømme 10 %

Slik gjør du:

  1. Tin spinat og klem ut en del av væsken.
  2. Pisk egg, mel og Cottage Cheese godt.
  3. Rør inn spinat, mel, havregryn, bakepulver, muskat og salt. Rør til en glatt røre.
  4. La stå å svelle i 20 minutter.
  5. Smelt litt smør i en varm stekepanne. Bruk en sleiv eller øse til å helle i røre og lag små lapper.
  6. Stek pannekakene på middels sterk varme i 1–2 minutter, eller til røren har stivnet på oversiden. Vend pannekakene og stek omtrent like lenge på den andre siden.
  7. Skjær løk i tynne båter og stek i smør til myk, ca. 2 minutter.
  8. Del pølser i skiver og stek med til de er gylne, ca. 4 minutter.

TIPS: Bytt gjerne ut pølsene med kyllingfilet, storfekjøtt eller svin. Vend inn erter og cherrytomater og stek et par minutter til eller til ertene er akkurat gjennom varme. Server blandingen på toppen av pannekakene med salat og rømme.

Fullkornswraps med tunfisk og gressløkdressing

Fullkornwraps-med-tunfisk-og-gressløkdressing

Foto: King Oscar

Fullkornswraps med tunfisk og gressløkdressing er sunne og smaksrike lunsjpakker som er enkle å ta med seg på jobb eller ut på tur.

(2 porsjoner)

  • 1 boks tunfisk med thai chili
  • 1 dl lett crème fraîche
  • 3 ss gressløk, finhakket
  • 1 ss frisk koriander, finhakket
  • 1 fedd hvitløk, presset
  • 1 ss limesaft
  • 2 store fullkornstortilla
  • Salatblader
  • 2 store reddiker i tynne skiver
  • 0,5 rødløk, i tynne ringer
  • 14 sukkererter, hele

Slik gjør du:

  1. Rør sammen crème fraîche, finhakket gressløk og koriander, presset hvitløk og limesaft til dressingen.
  2. Legg fullkornstorillaene på flatt underlag. Fordel et lag med gressløkdressing på tortillaene.
  3. Legg på salatblader, skiver med reddik og rødløk og hele sukkererter.
  4. Fordel tunfisken og avslutt med mer gressløkdressing.
  5. Brett nedre del av tortillaene inn mot midten. Brett så inn sidene.
  6. Knytt en hyssing rundt wrapsene, eller pakk inn i matpapir.

TIPS: Lag gjerne dressingen på forhånd slik at den får tid til å utvikle de gode smakene.

Takk til TINE, Prior og King Oscar for fine matpakketips!

Flere matpakketips:

MATPAKKER Idemagasinets beste tips sunne og kreative matbokser

60+ tips til sunne og kreative matpakker (mange uten brød!)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits