Hjem   Om meg   Kontakt
Bakte gresskarstaver med hvitløk | Marianne de Bourg
26865
post-template-default,single,single-post,postid-26865,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Bakte gresskarstaver med hvitløk

Å bake staver av gresskar i ovnen, gjerne sammen med det krydderet du liker, gir en utrolig god og smakfull liten rett.

Server dem ved siden av middag eller server dem som snacks.

Oppskrift på bakte gresskarstaver i ovn

©FOTO: frukt.no

Serveres gjerne med ristede gresskarkjerner som tilbehør til middag, eller rett og slett som snacks.

[Oppskrift på ristede gresskarkjerner]

Bakte gresskarstaver med hvitløk
 
Ingredienser
  • ½ stk gresskar (ca. 400 g)
  • 2 ss valnøttolje
  • 2 båt hvitløk - finhakket
  • salt og nykvernet pepper
Sånn gjør du
  1. Varm ovnen til 180°C.
  2. Vask gresskaret godt. Om du bruker hokkaido-gresskar, kan du gjerne beholde skallet på.
  3. Del gresskaret i to og skrap ut kjernene. Ta vare på kjernene, for disse skal brukes. Del gresskar i strimler på langs og så i staver.
  4. Bland stavene med finhakket hvitløk, litt salt, nykvernet pepper og valnøttolje.
  5. Bak gresskarstavene i ovn til de er møre og lekre i fargen, ca. 20 minutter.

Bon appétit – og ha en herlig høst.

Likte du dette? Lik og del gjerne på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.