Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Gresskarpasta med spinat
16383
post-template-default,single,single-post,postid-16383,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Gresskarpasta med spinat

Dette er en oppskrift i serien kjøttfri mandag – eller Meat Free Monday  hvor jeg har fokus på vegetariske eller veganske sunne middagsoppskrifter. Dagens oppskrift er en deilig pastarett med spaghetti av rå butternut squash eller gresskar med marinert sopp og kremet saus. 

Sunn-oppskrift-på-gresskarpasta-med-spinat

Foto og oppskrift, Sana Bona

Gresskarpasta med spinat
 
Porsjoner: 3
Ingredienser
  • Gresskarpasta:
  • 1 butternut squash/lite gressar
  • Olivenolje
  • Himalayasalt
  • Marinert spinat:
  • 4 dl spinat
  • 2 ss kaldpresset olivenolje
  • 2 ss sitronsaft
  • Litt Himalayasalt og pepper
  • Alfredosaus:
  • 2 dl Sana Bona rå cashewnøtter
  • 2 ss sitronsaft
  • 1 ss miso (kan sløyfes)
  • ½ ss Sana Bona rå Agavenektar
  • 1 ½ dl vann
  • 1 ss frisk hakket timian
  • ½ ts Himalayasalt
  • Pepper
  • Sopp:
  • 2 dl mikset sopp (shitake, portobello, e.l.)
  • 2 ss kaldpresset olivenolje
  • 2 ss tamarisaus/soyasaus
  • 1 ss frisk hakket basilikum
Sånn gjør du
  1. Pastaen: Bruk en spiralizer og kjør squashen gjennom den ved å lage spagetti. Eller du kan bruke ostehøvel.
  2. Legg pastaen i en bolle og hell over olivenolje og salt.
  3. Spinaten: Vask spinaten godt og tørk den. Riv spinaten lett fra hverandre og kna ned spinaten med olivenolje, sitronsaft, salt og pepper.
  4. Sausen: Bland alle ingrediensene til sausen i en kraftig blender. Smak til med salt og pepper.
  5. Sopp: Bland oppskåret sopp med olivenolje, presset sitron, basilikum og tamarisaus. La det marinere seg i 30 min.
  6. Sammensetningen: Bland squashpastaen med spinaten og soppmiksen. Tilsett gradvis litt Alfredosaus. Tilsett hakket basilikum.

Denne oppskriften er vegetarisk/vegansk, glutenfri, laktosefri, lavkarbo og Paleo.

Kjøttfri mandag er en oppfordring til oss kjøttspisere til å spise vegetarisk/vegansk en gang i uka. Det behøver ikke være så vanskelig og det behøver heller ikke nødvendigvis være spesielle vegetarretter til middag denne kjøttfrie dagen.

Tenk gjerne også kreativt og kjøttfritt både med gamle og nye oppskrifter som egentlig inneholder kjøtt. Dropp bacon i quichen, kjøttkraft i suppa og kjøttet i gryteretten med kjøtt og grønnsaker. Voilà – kjøttfritt!

Flere fine oppskrifter til halloween:

Nytes med god samvittighet!

Om du likte denne artikkelen, er jeg takknemlig for at du deler den med venner og liker den på Facebook og andre sosiale medier. Tusen takk!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits