Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Tilslørte gress-karer (glutenfri og sukkerfri)
26872
post-template-default,single,single-post,postid-26872,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Tilslørte gress-karer (glutenfri og sukkerfri)

Denne friske og deilige desserten er en variant av tilslørte bondepiker, der det er brukt gresskarmos istedenfor eplemos. Det er en sukkerfri og glutenfri variant.

Desserten må “monteres” sammen rett før servering.

Har du gresskarpuré til overs, så er den fin å fryse ned. Bruk den senere til fyll i paier eller i søtt bakverk.

Oppskrift på høstdessert tilslørte gress-karer

©FOTO: frukt.no

Tips: Skal du ikke servere desserten med en gang, så må du ha gresskarpuré, krem og griljermel- og nøtteblandingen i hver sin bolle. “Monter” desserten rett før servering.

Bruker du hokkaido-gresskar, så kan du også bruke skallet. Dette blir mørt og smakfullt når gresskaret bakes i ovn.

I denne varianten er sukker og griljermel brukt i originaloppskriften byttet ut med Sukrin Gold og malte mandler (du kan også bruke mandelmel):

Tilslørte gress-karer (gresskarvariant av bondepiker)
 
(4 porsjoner)
Ingredienser
  • Søt puré:
  • ½ kg gresskar
  • 1 dl Sukrin gold
  • 1 dl vann
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ss smør
  • 1 ss Sukrin Gold
  • 2 dl finmalte mandler
  • 5 stk finhakkede valnøttkjerner
  • 2 dl kremfløte
  • Eventuelt kanelstenger og finhakket sjokolade som pynt
Sånn gjør du
  1. Vask gresskaret godt.
  2. Om du ønsker og har tid, så bak hele gresskaret i ovnen i 1 time på 175°C - da blir den lettere å skjære i etterpå.
  3. Del gresskaret i to og skrap ut kjernene.
  4. Kok opp vann og Sukrin gold. Rør godt
  5. Tilsett gresskarterninger og kanel, og la det koke til terningene er møre.
  6. Mos gresskarterningene med en potetstapper, stavmikser, e.l. Avkjøl.
  7. Smelt 1 ss smør i en stekebanne og tilsett Sukrin Gold, malte mandler/mandelmel og finhakkede valnøtter.
  8. Bland godt, og la det surre litt i stekepannen under omrøring til det har fått en fin og gyllen farge. Avkjøl på kjøkkenpapir.
  9. Pisk kremfløten stiv.
  10. Legg gresskarpuré, krem og griljermel- og nøtteblandingen lagvis i en dessertbille, eller i porsjonsglass, som på bildet. Ha gjerne litt finhakket sjokolade og nøtter på toppen. Og eventuelt en kanelstang.
  11. Server desserten med en gang.

Tusen takk til frukt.no for den herlige oppskriften. Bon appétit – håper du ble inspirert!

Om du likte denne artikkelen, er jeg takknemlig for at du deler den med venner og liker den på Facebook og andre sosiale medier. Tusen takk!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits