Hjem   Om meg   Kontakt
Gyllengul punsj eller sangria med sitrusfrukter til festen | Marianne de Bourg
27062
post-template-default,single,single-post,postid-27062,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Gyllengul punsj eller sangria med sitrusfrukter til festen

Det er fredag og tid for fredagscocktail. I dag får du oppskrift på en enkel festdrikk som kan varieres i det uendelige.

Denne velkomstdrinken er laget til mange, som en sangria eller punsj. Sangria lages vanligvis av vin, en slant sprit og det man har av frukt, den blir gjerne servert i glassbolle og passer derfor ypperlig til fest.

Drinker og cocktails til høst og Halloween - gyllengul Sangria © FOTO: idemagasinet.no

© FOTO: Marianne de Bourg

Denne gylne varianten er laget med Prosecco, appelsinlikør, cognac og klementinjuice – og gule frukter i anledning høst og Halloween, men som passer like godt til andre fester.

Oppskriften kan varieres utfra smak og det du har tilgjengelig. Bruk mengder omtrent som i denne oppskriften og smak til. Du kan selvfølgelig gange opp oppskriften avhengig av det antall gjester som kommer.

VIN: Her er det brukt Prosecco Le Contesse Brut, som er fruktig med innslag av sitrus og eple. Den har varenummer 9280801 på Vinmonopolet og koster kr 124,90. (Fin knalloransje etikett har den også, om du skal servere den til høstpyntet bord eller Halloween).

FRUKT: Nesten all frukt kan brukes. I denne oppskriften er det brukt klementin, sitron og kumquats for fine gylne høstfarger. Bruk gjerne lime, eple, fersken, melon, bær, ananas, druer, kiwi eller mango.

FRUKTJUICE: Her er det brukt klementinjuice fra Tropicana, men appelsinjuice funker også bra.

SPRIT: Her er det brukt Cointreau appelsinlikør og Courvoisier V.S. cognac. I stedet for cognac, kan man bruke vodka eller rom.

SØTT: Smak eventuelt til med det du har og foretrekker av søtningsmiddel, for eksempel honning, sukker (lag gjerne sukkersirup), sirup, eller appelsinsaft kan tilsettes.

Tips: Sukkersirupen som er vanlig i cocktail-oppskrifter kan erstattes med ulike sukkerstatninger. I denne oppskriften er det brukt stevia med sitronsmak.

DRINKER OG COCKTAILS Sitrus-Sangria til høst og Halloween © FOTO: idemagasinet.no

© FOTO: mariannedebourg.no

Sangria eller punsj i gyllent
 
(ca 4 porsjoner)
Ingredienser
 • 1 flaske La Contesse Brut eller annen musserende vin
 • 2,5 dl klementinjuice Tropicana (appelsinjuice kan også brukes)
 • 2 ss appelsinlikør, f eks Cointreau
 • 2 ss Cognac
 • 1-2 klementiner
 • 1 sitron
 • Noen kumquats
 • Gul matfarge og sukker/Sukrin til rimming
 • Eventuelt søtning, her er det brukt noen dråper Stevia med sitronsmak
Sånn gjør du
 1. Ha et par dråper gul matfarge sammen med Sukrin eller sukker i en pose (gjerne av typen med glidelåslukking) og massér til massen har blitt gul. Ha eventuelt mer farge i.
 2. Skjær frukten i små biter.
 3. Fukt utsiden av kanten på glasset med litt sitronsaft mens du holder glasset opp ned.
 4. Snurr deretter glasset i det gule sukkeret.
 5. Ha i appelsinlikør, cognac, klementinjuice i en bolle eller mugge.
 6. Ha i frukt og hell i forsiktig avkjølt musserende vin.
 7. Ved servering, ha først noen fruktbiter i glasset før sangriaen helles over.

Matfargen her er fra Wilton, som forhandles av Cacas. Den fås også kjøpt hos Rafens, Traktøren, Kitch’n, Jernia, Coop og i noen Meny-butikker.

Tips: Matfarge har kraftige farger som kan etterlate flekker. Det kan bli flekker på bordplaten, og da prøver du først med lunkent vann og såpe. Det kan også brukes klorin.

Bon appetit!

Følg med for flere fredagsdrinker her i bloggen.

Om du likte denne artikkelen, er jeg takknemlig for at du deler den med venner og liker den på Facebook og andre sosiale medier. Tusen takk!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.