Hjem   Om meg   Kontakt
NYHETER! 7 tips til mat og drikke du kan nyte i høst | Marianne de Bourg
26892
post-template-default,single,single-post,postid-26892,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

NYHETER! 7 tips til mat og drikke du kan nyte i høst

Glutenfritt, økologisk og med mindre sukker. Med høstens nye sunne produkter er det ikke vanskelig å være sunn!

Økologisk kraft, glutenfrie bakemixer, vin som passer til vilt, brød til mindre husholdninger, og en kjøkkenmaskin som støyer så lite at du kan føre lave og behagelige samtaler mens den går. Fredagstaco med mindre sukker og Ida fristelser på TV6.

Det er mange spennende mat- og drikkenyheter denne høsten.

MAT OG DRIKKE TIPS høsten 2015

// 1. Økologisk fond. 2. Brød til små husholdninger. 3. Stillegående blender. 4. Vin som passer til vilt. 5. Tacomiks med mindre sukker. 6. Glutenfrie mikser. 7. Idas fristelser  //

1. Ny økologisk kraft på flaske – MAGGI MAGGI ØKOLOGISK FOND

Visste du at MAGGI har lansert en ny serie med økologisk kraft? Disse er konsentrerte, så hver flaske gir deg mange porsjoner. Kraftene kan brukes i en rekke retter, både kalde og varme. Og de inneholder ikke gluten eller laktose.

MAGGI ØKOLOGISK FOND er distribuert til Kiwi, Spar, Meny, Ultra, Coop Extra, Coop Mega og Coop Obs.

NYTT LIV TIL KOKTE GRØNNSAKER. Kok dem som vanlig, men ha i vår nye grønnsakskraft i kokevannet. Eller rør inn litt av kraften etter koking.
LEGG TIL EN MAGISK TOUCH I DIN SPAGHETTISAUS, PIZZASAUS ELLER ALLE TYPER SAUS TIL KJØTT. Med vår nye økologiske kjøttkraft er du sikret et godt resultat, hver gang.

KUNNE JEG FÅTT EN KYLLING MED LITT MER SMAK, TAKK? Få frem all smaken i kyllingen ved å marinere den med vår nye økologiske kyllingkraft før du steker den. Du kan også tilsette kraften i en kald dressing som du bruker i en nydelig kyllingsalat.

De økoligiske fondene inneholder ikke gluten, melk eller soya.

2. Nå lanserer KIWI en ny brødserie tilpasset mindre husholdninger og moderne livsstil

Brød utgjør omkring 20 % av all mat som kastes. Forskningsrapporter tyder på at mindre størrelser på brød vil gi mindre matkasting.

Årlig kaster nordmenn 231 000 tonn mat, omkring 46 kilo per person. Gjennomsnittsnordmannen kaster 12 brød i året. Det ønsker KIWI å gjøre noe med.

Nå lanserer vi serien «Vårt minste brød».

– «Vårt minste brød» er en produktserie med brød på 450-500 gram. Våre andre brød ligger på rundt 750 gram. Vi er overbevist om at mindre størrelse på brødene vil bidra til mindre matkasting, forteller KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy.

Serien består av tre brød og én loff; Seterbrød, Skogbrød, Åkerbrød og Engloff. Både Seterbrødet og Skogbrødet er Nøkkelhullsmerket og koster 17,90 kroner. Åkerbrød og Engloff koster 19,90 kroner.

Legger til rette for mindre matkasting

I ForMat-rapporten «Matsvinn i Norge 2014» svarte 16 % av de spurte at de hadde kastet brød det siste året. 11,8 % sier at de kaster brød fordi det er for mye produkt i emballasjen, mens 35 % sier at de kaster fordi bakervarene har gått ut på dato.

– Vi vet at kundene våre ønsker å kaste mindre mat, og da er det vår jobb å legge til rette for det, blant annet gjennom å tilby mindre brød, sier Bjørkøy. Små husholdninger etterspør små brød Nåtidens husholdninger er ikke som de pleide å være.

I 1946 var gjennomsnittshusholdningen, ifølge Statistisk sentralbyrå, på nesten 3,5 personer. I dag har gjennomsnittshusholdning 2,1 personer. Samtidig har vi langt flere enpersonshusholdninger enn før – faktisk består 4 av 10 norske husholdninger av én person.

– Mange av oss vil gjerne spise ferskt brød hver dag. Da er det fort gjort å kaste halve brød og heller kjøpe et nytt. Kjøper man brød i serien «Vårt minste brød» reduserer man kasting, men kan likevel spise ferskt brød hver dag, sier KIWI-sjefen.

– Vi vet at mange synes det er vanskelig å finne gode rutiner for å unngå å kaste brød hjemme, og dette er et bra tiltak for å møte forbrukernes behov for mindre brødstørrelser, sier Anne Marie Schrøder i Matvett, matbransjens satsning for å forebygge og redusere matsvinn.

3. Mer kraft, mindre bråk: Den mest stillegående blenderen på markedet

Med et lydnivå på under 70 desibel, mindre enn en gjennomsnittlig samtale, gir Bosch SilentMixx deg morgen-smoothien uten å gi deg hodepine.

Dette, kombinert med all den kraften du trenger, gjør den frittstående blenderen til den nye, lavmælte stjernen på kjøkkenbenken.

Trenden med sunn mat og fokus på god helse er sterk, og alle ønsker å ta vare på kroppen sin. Smoothies er en stor del av denne trenden, og SilentMixx har den kraften du trenger for å kunne servere en flytende lunsj eller frokost, fullstappet med alle de vitaminene kroppen din behøver.

Men hva med støyen en vanlig kjøkkenmaskin lager, hvor sunt er det egentlig for kropp og sjel? Ordinære maskiner mikser kanskje sammen ingrediensene raskt, men de lager også en hel masse støy som kan virke forstyrrende på den positive og sunne stemningen du ønsker å skape.

“Folk er særlig sensitive for støy tidlig om morgenen, og våre undersøkelser viser gang på gang at forbrukerne ønsker seg husholdningsapparater som bråker minst mulig,”, sier kategorisjef for Food Prep i Bosch, Johan Wegelius.

Bosch etterstreber å møte kundenes ønsker og behov gjennom å lanserer innovative, nye apparater, som for eksempel markedets mest stillegående støvsuger, In’genius. Den siste ut av disse innovasjonene er altså Bosch SilentMixx, som støyer mindre enn noen annen blender.

«En kombinasjon av redusert støy fra motoren og en kanne som styrer væsken for å minimere støy, gjør Bosch SilentMixx til en lavmælt venn på kjøkkenet», sier Angela Gustafsson Reden, markedssjef for BSH Home Appliances i Norden.

I tillegg til å være den mest stillegående blenderen på markedet, takler Bosch SilentMixx både iskald og kokende varm væske, og som en ekstra bonus er den enkel å rengjøre.

Så, hvor stille er den egentlig? La oss sammenligne! 
De aller fleste vil si seg enig i at lyden av havet som ruller inn over stranden er en av de stilleste og mest behagelige lydene som finnes. Og at man ikke ville stått for nært et jetfly som tar av .. Men hvor ender Bosch SilentMixx opp på listen? Vel, for å si det sånn: en engasjert og hyggelig samtale med en god venn, vil nok bråke mer enn denne blenderen!

Fire ulike modeller, samme lave støynivå:

MMB42G0B   899 NOK

MMB42G1B   949 NOK

MMB65G0M 1190 NOK

MMB64G3M 1490 NOK

  • Den mest stillegående blenderen på markedet
  • Sterk motor
  • Beholderen tåler både iskald og kokende varm væske
  • Enkel å rengjøre

4. Nå er tiden kommet for viltvinene – NYHET: Altareggia Primitivo Puglia

Høsten er den gavmilde årstiden hvor naturen byr på frukt, bær og sopp. Jegerne gjør seg klare for jakt, og de norske ganer gleder seg over smaksrike viltmiddager! Og selvsagt med noen deilige rødviner til.

Vilt er magert kjøtt og trenger ikke vin med like mye tannin som storfekjøtt.

Det lille hjortedyret betraktes som en nykommer i den norske faunaen og skiller seg ut fra annet vilt med en bestemt smak: sødme. Rådyrets søtlige og milde smak gir oss en viss retning i vinvalget. Dette understrekes også av kjøttets fine fibre, som gir en lett struktur. En nydelig kombinasjon med høstens sopp.

– Derfor har vi laget en vin som er varm, smaksrik og sødmefylt. Den har tydelig bæraktig smak og aroma. Kirsebær, bjørnebær, bringebær og tørkede urter. En rund og bløt rødvin, med god lengde og friskhet. Passer perfekt til hjortestek og gryter!

Altareggia Primitivo Puglia – 100% Primitivo

Dyp mørkerød farge. Fin ung duft av mørke bær, plommer og italiensk krydder. Bløt og sødmefull med et friskt preg av kirsebær og bringebær. Gode tanniner, fin fylde og friskhet. En vedvarende ettersmak. En godt balansert rødvin!

Pris: kr 439,89 på Vinmonopolet.

5. Mindre salt, sukker og tilsetningsstoffer – men samme gode fredagstacoen

Santa Marias nye Taco Spicemix har fått en ny og bedre oppskrift.

Den nye Spicemixen inneholder mindre salt og sukker enn originalen. I tillegg er den fri for fargestoffer, modifisert stivelse, sitronsyre, maltodextrin og smakstilsetninger.

Alt dette, uten at det går på bekostning av den gode smaken Santa Maria er kjent for. Den nye varianten testet bedre på smak enn originalen og alle konkurrerende Taco Spice Mix varianter i blindtester som ble foretatt i utviklingsfasen. Testene ble fortatt av IPSOS Consumer research I Norge og Sverige i Januar 2015

Reduksjonen gir 30% mindre salt og 50% mindre sukker til det ferdige måltidet ved bruk av 400 gr kjøttdeig. Saltinnholdet pr 100 er omtrent det samme i den nye varianten som det var i originalen. Det kan virke forvirrende. Men den nye posen inneholder 28g kryddermix, før innholdt den 40 g. Pris pr pakke kr 9,50.

6. Nye bakemikser fra Det Glutenfrie Verksted

Det Glutenfrie Verksted lanserer nå tre nyheter, alle glutenfrie og økologiske, og fine tilskudd til de andre miksene.

Paibunn – denne har to mikser i pakken som gjør at du kan bake både en vanlig pai/ quiche, men også en søt pai ved å tilsette litt melis. Paibunnen har produktfordeler som lavt salt-, og sukkerinnhold i tillegg til da å være glutenfri og økologisk.

Pannekaker – endelig kan du steke glutenfrie pannekaker som smaker godt og ikke faller fra hverandre. Pannekakene har lavt salt- og sukkerinnhold i tillegg til lav andel mettet fett.

Rundstykker uten gjær – flere må eller ønsker å unngå gjær og det har Verkstedet nå løst med å lansere glutenfrie og økologiske Rundstykker uten gjær. Miksen blandes kun med vann og gir ca 12 rundstykker, eller du kan bake et brød av samme miks. Her er det flere muligheter. Disse rundstykkene er en kilde til kostfiber, har lavt innhold av sukker og mettet fett.

Miksene er å finne i Norgesgruppen butikker i tillegg til nettbutikker og andre spesialforretninger – se oversikt på detglutenfrieverksted.no

Da Monica selv fikk cøliaki, og diabetes, tok det ikke lang tid før hun savnet glutenfrie produkter som smakte godt med sunne ingredienser. Etter mange forsøk på kjøkken benken lanserte hun i mai 2014 sine første mikser som ivaretar dette på en ekte og naturlig måte. Det kommer stadig nye mikser til, alle glutenfrie, økologiske og uten hvetestivelse.

7. Idas fristelser – ny runde med vann i munnen!

Idas fristelser er tilbake!

Sesongpremiere mandag 19. oktober kl. 19.00 på TV6 og TV3play: Idas fristelser. Sendes mandag til torsdag.

Nok en gang får vi bli med inn i Ida Gran-Jansens bakeunivers, der deilige og inspirerende sanseinntrykk står i kø. Kreative smaksopplevelser i lekker innpakning og gamle klassikere i ny drakt er stikkord når Ida inviterer kjente bakere og gode venner inn på sitt kjøkken fire dager i uken. Sesongpremiere mandag 19. oktober kl. 19.00 på TV6.

Gjennom 20 episoder vil Ida servere alt fra raw food-konfekt og karamellkake til sitronterter og syndig ostekake med billedskjønn marmorering. Trinn for trinn vil hun forklare sine egne oppskrifter i detalj, avsløre smarte teknikker og forene uventede smaker. Ida Gran-Jansen står bak en av landets mest populære bakeblogger, og 27-åringen stakk fortjent av med seieren da nasjonens mesterbaker ble kåret i serien Hele Norge baker.

Med seg på kjøkkenet denne gangen har hun blant andre med seg tidligere norgesmester i konditorkunst Patrick Daufaud, raw food-ekspert Josefine Andrén fra Funky Fresh Foods og kokke-VM-vinner Christer Rødseth.

Nå er det bare å glede seg over at høsten er her!

Likte du dette? Lik og del gjerne på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.