Alkoholfri Halloween-drink med gresskar: Skull punch
Dette er en frisk og kjempegod alkoholfri drikk med gresskar som kan serveres som aperitiff til Halloween-festen.
Drikken er uten alkohol og derfor også et fint alternativ for barna og andre som ikke drikker alkohol.
Oppskriften gir ca. 3 liter, men kan gjerne halveres.
Alkoholfri Halloween-drink med gresskar: Skull punch
(ca 3 liter)
Ingredienser
- Gresskarpuré:
- 1 stk mellomstort gresskar
- 1 l appelsinjuice
- 2 ts malt allehånde
- 2 ss flytende honning
- Punchen:
- ½ l ananasjuice
- 3 ss grenadin
- knust is
- 1 l lemonade
Sånn gjør du
- Gresskaret skrelles og renses for innmat og frø. Ta vare på frøene. De kan du bruke senere til å lage ristede gresskarkjerner. Riv eller hakk gresskarkjøttet.
- Kok opp en kjele med vann og sett et dørslag oppå. Dørslaget må ikke berøre vannet. Ha gresskarkjøttet i dørslaget og damp det i 15-20 minutter. Avkjøl.
- Ha det dampede gresskarkjøttet i en foodprosessor, tilsett appelsinjuice, allehånde og honning, og kjør til en jevn puré.
- Bland sammen gresskarpureen, ananasjuice, grenadine, lemonade og knust is i en mugge. Sett punchen i kjøleskapet i en times tid.
- Server punchen i en stor bolle eller f.eks. i et uthulet gresskar.
Tips: Husk å ta vare på frøene. De kan ristes og spises som snacks.
[Oppskrift på ristede gresskarkjerner]
Flere Halloween-drinker?
Ta en titt på denne samlingen med Halloween-drinker.
Klikk på bildet for å komme til bildene.
Happy Halloween!
Likte du dette? Lik og del gjerne på Facebook!
(Foto og oppskrift: frukt.no)
No Comments