Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Ristede gresskarkjerner med salt eller pumpkin pie spice mix
26846
post-template-default,single,single-post,postid-26846,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Ristede gresskarkjerner med salt eller pumpkin pie spice mix

Du skal kanskje hule ut gresskar til Halloween? Gresskarkjernene er også vel verdt å ta vare på. De blir kjempegode som snacks, og sunne er de også. De inneholder lite kalorier, og er rike på mineraler, vitaminer og proteiner. 

Ristede, lettsaltede gresskarkjerner er ypperlig som topping på suppe. I tillegg er de kjempegode som snacks – de smaker aller best hvis de blir ristet i stekeovnen.

[Les mer om gresskarkjerner]

Du kan også bruke ferdig kjøpte tørkede økologiske gresskarkjerner fra Go GreenHelios og Saltå Kvarn.

Oppskrift på ristede gresskarkjerner med salt eller pumpkin pie spice mix

©FOTO: frukt.no

Pumpkin pie spice mix er en kjempegod krydderblanding til ristede gresskarkjerner. Eller disse krydderblandingene:

Ristede gresskarkjerner med salt eller pumpkin pie spice mix
 
Ingredienser
  • 250 g gresskarkjerner
  • 1 ss olje eller smeltet smør
  • ½ ts salt eller andre krydder
Sånn gjør du
  1. Skjær ut et lokk på gresskaret og grav ut frøene og det bløte vevet. NB. Bruk hansker.
  2. Plukk frøene ut av vevet og skyll de godt under rennende kaldt vann.
  3. Gni frøene tørre med et glasshåndkle eller tørkerull.
  4. Sett stekeovnen på 180 grader C.
  5. Lag en oljeblanding av salt og olje, og bland dette godt med kjernene. Liker du mer smak, kan du tilsette litt presset hvitløk eller annet krydder.
  6. Fordel gresskarkjernene tynt utover på en stekeplate med bakepapir.
  7. Stekes til de er blitt lett brune (ca. 15-25 min).
  8. Snu kjernene av og til.
  9. Avkjøles på kjøkkenpapir.

Oppskrift og foto: frukt.no

Flere oppskrifter med gresskarkjerner:

Gresskarsmør som pålegg og tilbehør

Oppskrift på gresskarsmør
Bytt gjerne ut det vanlige smøret med et smør laget på gresskarkjerner. Det gir en nøtteaktig smak og passer perfekt til baking, som pålegg, i gryter og sauser. Og […]

Grunnoppskrift på hjemmelaget frokostblanding

Ingeniørfruens 3 gode frokostblandninger
Det er ingen sak å lage frokostblanding selv. Det er bare å blande ingrediensene raskt og sette inn i ovnen. Fordelen er selvfølgelig at blandingen kan inneholde det du […]

Hjemmelaget vegansk pesto på budsjett

Ingeniørfruens hjemmelagde veganske pesto
Pesto er en italiensk saus. Den er kjent, i ulike former siden romertiden og kommer sannsynligvis fra Nord-Afrika, ifølge Wikipedia. Pesto inneholder blant annet […]

Bon appétit!

Likte du dette? Lik og del gjerne på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits