Hjem   Om meg   Kontakt
10 uimotståelige varianter av hjemmelaget sjokoladepålegg | Marianne de Bourg
26773
post-template-default,single,single-post,postid-26773,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

10 uimotståelige varianter av hjemmelaget sjokoladepålegg

Hjemmelaget sukkerfritt sjokoladepålegg. Det er det ikke mye som slår!

Her får du 10 varianter av sjokoladepålegg – sjokopålegg à la Nugatti og Nutella, “After Eight”-pålegg, kokos-sjokopålegg, sjokoladepålegg med appelsinsmak, med kokossmak og karamellpålegg.  

De er alle laget med andre søtningsmidler enn hvitt raffinert sukker; agavesirup, kokosblomstsukker, FiberSirup, Steviosa og SukrinMelis.

[Les mer om sukkererstatninger: Den store søtstoffguiden]

OPPSKRIFT PÅ HJEMMELAGET SJOKOLADEPÅLEGG. ©FOTO: Økosjokolade.no

©FOTO: Økosjokolade.no

1. Sjokoladepålegg med kun 3 ingredienser

(Ingredienser til ca. 2 brødskiver)

Rør alle ingrediensene godt sammen i en bolle. Smør rett på brødskiva.

2. Verdens beste sjokoladepålegg

(Ingredienser til 4-6 brødskiver)

Smelt kokosnøttoljen først og ha så alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Kjør til du får en glatt røre. Brukes med en gang. Kan også oppbevares i kjøleskapet i ca en uke.

3. Knasende sjokopålegg

(Ingredienser til 4-6 brødskiver)

Smelt kokosnøttoljen først og ha så alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Kjør til du får en glatt røre. Brukes med en gang. Kan også oppbevares i kjøleskapet i ca en uke.

4. After Eight-sjokopålegg

(Ingredienser til 4-6 brødskiver)

Smelt kokosnøttoljen først og ha så alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Kjør til du får en glatt røre. Brukes med en gang. Kan også oppbevares i kjøleskapet i ca en uke.

5. Sjokopålegg med hasselnøtter

(Ingredienser til 4-6 brødskiver)

Rist hasselnøttene i ovnen på 175 grader i ca. 10 minutter. Fjern overflødig skall og kjør nøttene i foodprosessor til de får smøraktig konsistens. Tilsett resten av ingrediensene og bland alt godt sammen. La pålegget stå i kjøleskap i ca. 30 min slik at det får riktig konsistens. Pålegget kan også brukes som glasur.

6. Sjokoladepålegg à la Nugatti

(1 stort glass eller en liten glassbolle)

Bland alle ingrediensene i en food processor til et glatt sjokoladepålegg. Så må du smake til. Er det søtt nok? Hvis ikke, har du i mer søtning. Er det nok sjokoladesmak? Ha i mer kakao om det smaker for lite sjokolade. Er den myk nok til at den er smørbar? Hvis ikke, har du i litt mer kokosolje.

7. Appelsinsjokopålegg

(Ingredienser til 4-6 brødskiver)

Smelt kokosnøttoljen først og ha så alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Kjør til du får en glatt røre. Brukes med en gang. Kan også oppbevares i kjøleskapet i ca en uke.

8. Sjokoladenøttpålegg

Smelt Cocosa og sjokolade på svak varme i en kjele. Rør inn fløte, Steviosa sukker og hakkede valnøtter. Avkjøl og rør inn Udo’s Choice. Fyll på rent glass og oppbevar i kjøleskap.

9. Kokos-sjoko-pålegg

(Ingredienser til 4-6 brødskiver)

Smelt kokossmøret først og ha så alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Kjør til du får en glatt røre. Brukes med en gang.

10. Karamellpålegg

(Ingredienser til 4-6 brødskiver)

For et «crunchy» karamellpålegg kan du bytte ut 1 ss av agavesirupen med 1 ss kokosblomstsukker.

Smelt kokosnøttoljen først og ha så alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin. Kjør til du får en glatt røre. Brukes med en gang. Kan også oppbevares i kjøleskapet i ca en uke.

Tips: Kan også oppbevares i kjøleskapet i ca en uke, men ta den gjerne ut 5-10 minutter før bruk så den blir mykere å smøre på skiva.

(Kilder: Funksjonell Mat, Soma, Økosjokolade).

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.