Hjem   Om meg   Kontakt
Linsesuppe med bacon og rotgrønnsaker | Marianne de Bourg
25040
post-template-default,single,single-post,postid-25040,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Linsesuppe med bacon og rotgrønnsaker

Grønne linser er gode i salater, gryter, supper og gratenger. I denne suppen tilføres suppen protiner fra linser og fyldig smak fra bacon. 

Linsene trenger ikke å bløtlegges, men de blir større og koker raskere med 1-2 timers bløtlegging.

Oppskrift på linsesuppe med bacon og rotgrønnsaker

©FOTO: Go Green

Linsesuppe med bacon og rotgrønnsaker
 
Ingredienser
  • 2,5 dl GoGreen grønne linser (ukokte)
  • 150 g bacon, i biter
  • Nøytral olje
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • ca. ½ rød chili (smak til)
  • 1 liter kyllingbuljong/kraft
  • 3 gulrøtter, i terninger
  • ca. 300 g sellerirot, i terninger salt og pepper
  • koriander eller persille
Sånn gjør du
  1. Fres baconet i litt olje på middels varme, men uten at det tar farge. Tilsett løken og la den surre sammen med baconet til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili de siste minuttene. Ha i de ukokte linsene og tilsett buljong/kraft, gulrøtter og sellerirot, og la det koke opp.
  2. La suppen trekke under lokk i ca. 30 minutter (ca. 20 minutter, hvis du har bløtlagt linsene på forhånd), til grønnsakene er møre og linsene er myke. Smak til med salt og pepper.
  3. Gi suppen et dryss med friske urter og server umiddelbart, gjerne med hjemmebakte knekkebrød som tilbehør.

God middag!

(Kilde: Go Green)

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Lik og del gjerne på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.