Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Drikke som passer til fårikål: Øl, akevitt, hvitvin og musserende
26369
post-template-default,single,single-post,postid-26369,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Drikke som passer til fårikål: Øl, akevitt, hvitvin og musserende

Skal du lage fårikål i høst? Her får du oppskrifter og gode tips til drikke som passer.

Utfordringene for drikkevalget er først og fremst fettet og sødmen fra kålen, mener eksperter hos Vinmonopolet. Det er ikke tvil om at denne retten trenger noe som kan renske opp i munnen. I tillegg er det viktig å finne noe som har rett aroma.

(Kilder: Matprat, Vinmonopolet)

DRIKKE til fårikål

Rødvin

Rødvin er ikke det beste valget fordi garvestoffene og fruktigheten kan kollidere med egenskapene til fårikålen, men du kan prøve en fruktig og saftig vin uten fatpreg fra Sicilia, Piemonte eller New Zealand.

Hvitvin

Hvitvin er faktisk bedre enn rødvin til fårikål. Hvitvinen har ikke garvestoffer og har en friskhet som passer perfekt til fettet og sødmen i gryta. Prøv en Riesling frå Alsace, Rheinhessen eller Pfalz med preg av godt modnet frukt eller en Grüner Veltliner samme egenskapene. De har fylde og friskhet nok og aroma som passer det kokte kjøttet.

Champagne og musserende

En champagne eller annen musserende vin har samme egenskaper og passer – for mange – overraskende godt til fårikål.

Øl

Holder du en knapp på øl, kan du prøve en frisk belgisk geuze eller en pale ale. Et mer tradisjonelt valg er en brown ale. Bruker du øl i gryta, kan det være godt å drikke det samme ølet til.

Pils fra det lokale bryggeriet burde være en klar favoritt – med lettøl som et alkoholsvakt alternativ.

En blanding av bokkøl og alkoholfritt øl kan også være et velsmakende og fornuftig valg, særlig hvis det står akevitt på bordet.

Alkoholfritt øl og isvann fungerer også glimrende.

Akevitt

For akevittens del er det viktig at den kler fårikålen. Jo mer pepper- og fåresmak du foretrekker, jo mer “krutt og karve” kan det være i akevitten. Til mildere fårikålgryter, går langtidslagrede, “svale” akevitter bra.

Sider

En tørr sider er også et spennende alternativ.

Alkoholfritt

Ønsker du et alkoholfritt alternativ er en blanding av vørterøl og eplemost et spennende valg.

Alkoholfritt øl og isvann fungerer også glimrende.

 

LES MER:

 

Fire fårikåloppskrifter med internasjonal vri

FÅRIKÅL – på fårikålens dag

.Håper du ble inspirert!

– Marianne

PS – Jeg blir glad om du liker bloggen på Facebook :)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits