Hjem   Om meg   Kontakt
Riktige gulvtyper for gang. Gulv i gangen bør tåle juling! | Marianne de Bourg
26322
post-template-default,single,single-post,postid-26322,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Riktige gulvtyper for gang. Gulv i gangen bør tåle juling!

Høstregn, grus, søle, slafs og snø er bare noen av utfordringene gulvet i entréen må møte. Velg et gulv som er klar for oppgaven!

Entréen er kanskje det rommet i huset som må tåle mest juling – og spesielt i høst- og vintermånedene står utfordringene i kø.

– I tillegg til å måtte tåle vann fra regn og snøsmelt, må gulvet i gangen også være motstandsdyktig mot riper og hakk. Med et riktig gulv slipper du at overflaten blir ødelagt hver gang noen kommer inn med grus og stein under støvlene eller det blir liggende vann som skader gulvet, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no

Gulv i gang og entré - kork, vinyl, fliser og gummi

Keramiske fliser er et av de mest opplagte gulvvalgene I entréen, de er enkle å rengjøre og tåler både vann og slitasje godt. © FOTO Golvabia

Gulvfavoritter for resten av huset, som parkett og laminat, er med andre ord ikke nødvendigvis det rette valget for rommet der ute møter inne. Dette er gulvtyper som helst ikke bør ha vannsøl liggende på overflaten, og dermed er bedre egnet i husets tørrere rom, med mindre skjøtene har silikonforsegling.

Heldigvis finnes det mange andre gode alternativer for gulv i gangen:

Klikkvinyl

INTERIØR Tips til gulv i entreen

Ny teknologi gir oss en real utfordring når det gjelder å identifisere hva slags gulv man faktisk går på. Hvem skulle tro at dette gulvet er et vinylgulv? Starfloor Click har blitt en stor salgssuksess for Tarkett grunnet sin enkle leggemetode og varierte designspekter. © FOTO Tarkett

Vinylgulv med klikksystem er en relativt ny gulvtype som har blitt svært populær den siste tiden. Gulvene kombinerer vinylens slitesterke overflate med klikkgulvenes enkle leggeprosess. Designutvalget varierer stort, fra klassiske treimitasjoner til mer spenstige design.

Vinylgulv i bane

INTERIØRTIPS til gulv i gangen - vinylbelegg på rull

Vinylbelegg på rull, som dette fra Polyflor, tåler vannsøl svært godt og tar ingen skade av noen grisete støvler. © FOTO Polyflor

De tradisjonelle vinylgulvene, levert på rull, har vært i bruk i en årrekke. Vinylbelegg på rull er et godt valg for gangen dersom man vet at gulvet vil utsettes for en del vann. Vinylen er i tillegg slitesterk, og vil ikke føles kald selv uten varmekabler under.

Fuktbestandig kork

INTERIØRTIPS - Vinyl, kork, fliser og gummi i gang og entré

Hydrocork fra Sagakork er en nyhet i Norge gjennom å være et fuktbestandig korkgulv. © FOTO Saga

Kork er et naturmateriale som har hatt et stort oppsving den siste tiden. I utgangspunktet er ikke kork et gulv som tåler altfor mye vann, men ved hjelp av ny teknologi kan man nå lage korkgulv som er ekstra vannbestandig, kalt Hydrokork.

Fliser

Når en snakker om entrégulv er ikke keramiske fliser til å komme utenom. Gulvene er pene å se på, tåler det meste hva slitasje angår, tar ikke skade av vann, og er derfor et opplagt valg i mange hjem. I gangen har man ikke de samme krav til fall mot sluk som på våtrom, og man kan derfor tillate seg å leke mer med formatene som legges på gulvet. Store formater er for tiden en stor hit, og fliser på godt over en meter er ikke et uvanlig syn.

Gummi

Gummigulv er en annen myk gulvtype som tåler gris godt. I tillegg er gulvtypen tøff å se på, slitesterk og behagelig og lyddempende å gå på. Gulvbelegg av gummi kommer i mange farger og mønstre, selv om knottegummi i ulike varianter nok er mest brukt.

(Tekst: Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.