Hjem   Om meg   Kontakt
Lekker vegansk, glutenfri og laktosefri eplekake | Marianne de Bourg
25079
post-template-default,single,single-post,postid-25079,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Lekker vegansk glutenfri og laktosefri eplekake

Denne eplekaken er en raw food-kake som ikke skal stekes i ovnen. Den er en nytelse og en fryd for øyet!

Epler er rike på fiberet pektin som skal være rensende og dermed med på å fjerne giftstoffer fra kroppen. Epler skal også motvirke betennelser og redusere kolesterol.

Oppskrift på etasjeeplekake

©FOTO/oppskrift: SanaBona

[Les mer: Derfor er eple sunt]

Etasjeeplekake
 
(1 kake)
Ingredienser
  • 10 stk epler
  • 5 dl paranøtter (alternativt mandler eller valnøtter)
  • 4 dl (ca 25 stk) tørkede fiken, bløtlagt til de er myke (ta vare på vannet, du bruker ca 7 ss)
  • 2 ts kanel
  • 1 klype Himalayasalt
Sånn gjør du
  1. Grovhakk nøttene.
  2. Mos fiknenen med litt bløtleggingsvann til en pure.
  3. Lag en deig av nøttemassen ved å tilføre 1 ss fikenpure.
  4. Tilsett kanel etter smak og en klype salt. Kna massen til en deig.
  5. Form deigen til en kakebunn.
  6. Ha i halve fikenpureen over bunnen.
  7. Legg på et stort lag med skivede epler, så bunnen blir godt dekket og det danner et stort lag. Tilsett fikenpure oppå eplene og dryss med kanel.

Tips: Skjær opp eplene like før kaken monteres, slik at de ikke blir brune.

Denne eplekaka er vegetarisk, glutenfri og laktosefri. 

Flere oppskrifter med epler:

Likte du dette? Lik og del gjerne på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.