Hjem   Om meg   Kontakt
Marokkoinspirerte gulv fås som både laminat, vinyl og fliser | Marianne de Bourg
25938
post-template-default,single,single-post,postid-25938,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Marokkoinspirerte gulv fås som både laminat, vinyl og fliser

Salgstallene levner liten tvil: vi har lagt vår elsk på Marokko – eller mer nøyaktig; de marokkanskinspirerte gulvene. 

Helt siden sluttet av 1800-tallet er sementfliser, såkalte historiske fliser eller marokkanske fliser, blitt brukt i trappeoppganger og korridorer i bygårder i Norge. De ble utkonkurrert av linoleum på 20-tallet, men har nå gjort storstilt comeback i private hjem.

Laminat:

Marokkoinspirerte gulv fås som både laminat, vinyl og fliser. Tarkett Starfloor Click 30 Retro Indigo

I klikkgulvkolleksjonen Starfloor Click er det Retro Black White som selger mest, men den blå varianten av det samme mønsteret har også en fin utvikling. © FOTO: Tarkett

– Gulvet har en helt annen posisjon nå enn for noen år tilbake. Nå anses gulvet som et sentralt interiørobjekt heller enn en bygningsdel, og vi er bevisste på at gulvmaterialet er en stor flate som betyr mye for atmosfæren. Gulvet setter standarden for interiøret, og velger man et spesielt gulv trenger man mindre av andre saker i rommet, sier Bjørg Owren, kreativ leder hos ifi.no.

Og at gulv med de tradisjonsrike mønstrene fra varmere strøk fenger, er langt ifra overraskende.

– Det er en trend i tiden at vi søker oss tilbake til det mer autentiske og de mer tradisjonelle verdiene. Vi liker å omgi oss med ting som har en historie, og disse gulvene passer fint i en slik setting, sier Owren.

Keramisk flis:

Marokkoinspirerte gulv fås som både laminat, vinyl og fliser. Keramisk flis Empoli fra Golvabia

Empoli er en keramisk flisvariant som er kopi av de tradisjonelle sementflisene, men som samtidig har en del praktiske egenskaper som mange ønsker. © FOTO: Golvabia

De marokkanske gulvene finnes både i «ekte vare», de originale sementflisene, kopier laget av keramisk flis og i etterligninger av vinylgulv – sistnevnte både i klikkvarianter og banevare. Samtlige varianter har fått et oppsving, og hos Tarkett, som blant annet leverer vinylgulv i flere varianter, har de merket interessen godt den siste tiden.

– I vår klikkvinylkolleksjon, Starfloor, er det ikke overraskende Retro Black White som selger mest, men både den blå og den oransje har fin utvikling, sier Lill-Ann Mo, salgssjef hos gulvleverandøren.

Hun følger gulvsalget nøye, og har merket seg at de marokkanskinspirerte gulvene fenger i flere gulvkategorier.

Vinyl:

Marokkoinspirerte gulv fås som både laminat, vinyl og fliser. Tarkett Trend 240 Almeria Natural

Tarkett opplever et godt salg av sin historiske variant, også innen banevare. Her vises Almeria Natural. © FOTO: Tarkett

– Innen vinyl banevare, har det blå «Marrakech-mønsteret» fått mye oppmerksomhet, og vi opplever at mange liker det. Og vi har også godt salg på variantene Almeria Natural og Almeria Black, som også er gulv i samme designsjanger, sier hun videre.

(Tekst: Åshild Nyhus Tyssen/ifi.no Foto: Tarkett, Golvabia)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.