Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Marokkansk kryddermiks Ras el hanout
25148
post-template-default,single,single-post,postid-25148,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Marokkansk kryddermiks Ras el hanout

Har du lyst på et kjøkken som dufter deilig av krydder i kveld, prøv den marokkanske krydderblandingen Ras el hanout!

Ras el hanout eller Rass el hanout (arabisk: رأس الحانوت ) er en krydderblanding fra Nord-Afrika som spiller en tilsvarende rolle i nordafrikanske kjøkken som garam masala gjør i det indiske kjøkken. Ras el hanout er vanligvis forbundet med Marokko, selv om andre nordafrikanske land også bruker den.

Navnet Ras el hanout, arabisk for “på øverste hylle”, betyr selgerens aller beste krydder. Kryddermiksen er brukt i mange ulike retter, noen ganger gnidd inn i kjøtt eller fisk, eller rørt inn i couscous eller ris.

DIY Lag selv kryddermikser – marokkansk Ras el hanout

© FOTO: idemagasinet.no

Hver familie har som regel sin egen variant bestående av mer enn et dusin krydder i ulike mengder, men enkelte insisterer på at den må inneholde nøyaktig 12 elementer.

Vanlige krydder i Ras el hanout er kardemomme, spisskummen, nellik, kanel, muskatnøtt, muskatblomme, allehånde, ingefær, chili, korianderfrø, pepper, paprika, bukkehornkløver og gurkemeie.

Nordafrikansk kryddermiks Ras el hanout
 
(2-4 porsjoner)
Ingredienser
  • 2 ts malt ingefær
  • 2 ts malt kardemomme
  • 2 ts malt muskatnøtt
  • 1 ts malt kanel
  • 1 ts malt allehånde
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts malt gurkemeie
  • ½ ts malt sort pepper
  • ½ ts malt hvit sort pepper
  • ½ ts kajennepepper
  • 1 krm malt kryddernellik
Sånn gjør du
  1. Bland alle krydderne og gni blandingen godt inn i mager biff eller kylling.

Denne oppskriften fra boka 5:2-diettens kokebok inneholder tre typer pepper; malt hvit pepper, sort pepper og kajennepepper. Den er temmelig hot, så bruk mindre mengde pepper om du ikke er så glad i sterk mat. Eller bruk en liten mengde i retten.

Oppskrift på krydderblandingen Ras el hanout

© FOTO: idemagasinet.no

Krydderblandingen passer ypperlig til mager biff og kylling. Bruk den for eksempel til ovnsstekt kyllingfilet servert med søtpotetmos og kokt blomkål.

Tips: Ha krydderblandingen på et fint glass og gi i vertinnegave.

(Kilder: 5:2-diettens kokebok, Wikipedia)

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Del gjerne på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits