Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Sukkerfri dessert: Aprikosgranita
24534
post-template-default,single,single-post,postid-24534,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Sukkerfri dessert: Aprikosgranita

Granita er en frossen dessert laget av sukker, vann og smak fra frukt, kaffe eller sjokolade.

(I motsetning til den glatte sorbeten er granita kornete.)

I denne sukkerfrie aprikosgranitaen er ikke sukker hovedingrediens, her sørger friske aprikoser og stevia med aprikossmak for sødmen.

Estragon er et klassisk urtekrydder med dominerende, lett parfymert med søtaktig lakrissmak.  Dette er en artikkel i serien Smakskombinasjoner, også kalt foodpairing, hvor ulike matvarer og hvilke gode smaker som passer til står på timeplanen.

Sukkerfri dessert: Aprikosgranita
 
Ingredienser
  • 550 g friske aprikoser, pitted, unpeeled, grovhakket
  • 8 dl vann
  • 1 klype salt
  • 1 ss sitronsaft
  • ½ ts vaniljesukker
  • ½ til 1 teskje stevia med aprikossmak
  • Frisk mynte til pynt
Sånn gjør du
  1. Ha aprikoser, vann og salt i en kjele. Kok opp.
  2. Demp varmen og la koke i ca 15 minutter mens du rører av og til.
  3. Hell blandingen i en finmasket sil over i en stor bolle (som får plass i fryseren).
  4. Press puréen med baksiden av en skje igjennom silen.
  5. Skrap undersiden av sil, bunn og sidene av silen for å få med mest mulig aprikosmos i fatet.
  6. Bland inn sitronsaft, vaniljesukker og steviadråper.
  7. Smak til for å avgjøre om du trenger flere aprikosdråper.
  8. Frys granitaen i 2 timer.
  9. Skrap blandingen med en gaffel fra ytterkantene til midten av fatet.
  10. Frys i 30 minutter og gjenta.
  11. Fortsett med samme prosess i ytterligere 3 ganger hver halvtime.
  12. Ha granitaen over i porsjonsskåler før servering og pynt med frisk mynte.

Bon appétit!

(Foto og oppskrift: Sweet Leaf)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits