Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Høstferie for voksne: Kultur og velvære i Sverige
26188
post-template-default,single,single-post,postid-26188,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Høstferie for voksne: Kultur og velvære i Sverige

Om du er så heldig å ha noen feriedager til gode i høst, bør du ta turen over svenskegrensa. Der venter nemlig både kulturelt påfyll, spennende høstmarkeder og deilige spa-opplevelser på den som tar seg en langhelg.

Det er mye å velge mellom. Aktiv ferie med padling eller sykling, gourmetopplevelser og luksushotell –  eller dere bare vil lade batteriene og kose dere med shopping, god mat og drikke.

Idemagasinets reisetips - Värmland Best Western Foto Gustaf Froding

© FOTO: Gustaf Froding

Her er de 12 beste voksenferie-tipsene denne høsten!

EN DAG PÅ SPA

Idemagasinets reisetips - Jämtland Härjedalen Fjallnas Mii Gullo Spa sauna Fjällnäs

Mii Gullo Spa ligger på Fjällnäs, Sveriges eldste fjellhotell. Hotellet åpnet i 1882, og ligger vakkert til i nesten uberørt villmark. Frisk luft kombinert med lekker mat laget på lokale råvarer, toppes med luksuriøse behandlinger i spaavdelingen. Ta for eksempel en tur i badstuen, etterfulgt av en frisk dukkert og deretter synke ned i en hot-tub med utsikt over fjellet. Det blir ikke bedre.

Les mer her

KUNST-UKE
Lørdag 26.september fylles Östersund med kulturelle begivenheter. På åpningsarrangementet på Storsjöteatern blir det musikk, performance av elever ved Åredalens folkehøyskole og kortfilm med kunsttema.

Les mer her

FRODIG HØSTMARKED ANNO 1900-TALLET

Idemagasinets reisetips - Stockholm Skansen Foto-Anna-Yu

© FOTO: Anna Yu

Den 26. og 27.september er det klart for et marked utenom det vanlige på Skansen i Stockholm. Markedet arrangeres av Skansens bylag, og skal gi de besøkende en smak av hvordan markedene var i gamle dager. Det serveres ertesuppe med varm snaps, det er underholdning og spill, og i tillegg bugner markedsbodene av årets produkter. Her finner du honning, syltetøy og marmelade, grønnsaker, karameller, oster, tekstiler og tresløyd. Alt du trenger for å fylle skapene før vinteren kommer.

Les mer om markedet her

VAKRE VISBY
Hansastaden Visby står på Unescos verdensarvliste, og den 3.oktober er det igjen tid for markedsdag. Visbydagen feirer 20-års jubileum i år, og det skal markeres. For den kunnskapstørste blir det blant annet både guidede turer i byen og forelesninger om Visbys historie. «Kultur i natten» har et eget program, med blant annet skrekkfilm i ruinene.

Les mer her

HUMMERSAFARI MED URBAN TOUCH

Idemagasinets reisetips - VestSverige Seafood safari Photo Frank Heuer

© FOTO: Frank Heuer

Fjällbacka er kanskje aller best kjent som omgivelsene i Camilla Lackbergs kriminalromaner, men stedet er også åsted for spennende opplevelser av ikke-kriminell art. I høst kombineres idyllisk skjærgård og hummersafari med urbane impulser i Göteborg, i en helge-pakke som serverer det beste fra begge verdener. Fredag og lørdag tilbringes i Fjällbacka, med god mat og hummerfiske, og lørdag kveld er det klart for 3-retters middag på restauranten West-Coast i Göteborg. Til forrett? Hummer, selvfølgelig. Søndag kan man for eksempel bruke til å oppgradere høstgarderoben med shopping i Sveriges nest største by.

Les mer her

EN HELG I VANNETS TEGN
Padletur, basseng og spa utgjør hovedelementene i en helg på VANN Spahotell og konferansesenter i Brastad i Lysekil. Kajakkpadlingen foregår med guide og topp utstyr tilpasset den enkelte, og når appetitten melder sin ankomst etter padling i frisk luft, serveres lunsj. Vann er et viktig stikkord på VANN, med seks ulike bassenger og fjorden rett utenfor. Det kaldeste bassenget er for friskusene, med bare ti grader, mens det varmeste ligger på 38 grader og burde være varmt nok for enhver frossenpinn.

Les mer om padle- og spahelg her

LAD BATTERIENE FØR VINTEREN

Idemagasinets reisetips - Värmland Selma Spa Foto öyvind Lund

© FOTO: Øyvind Lund

Det er ingen tvil om at årets sommer ikke var den beste i manns minne. Batteriene ble kanskje ikke ladet så mye som man hadde tenkt. På Selma Spa i Sunne i Värmland ligger imidlertid alt til rette for å sikre seg litt kvalitetstid og velvære før de verste høststormene kommer. Hva med en kjærestehelg med VIP-behandling, eller venninnehelg med «kom fem, betal for fire» -tilbud? Uansett hvem du reiser med, kommer du garantert uthvilt og lykkelig hjem igjen …

Les mer her

LOKALE RÅVARER PÅ MATFESTIVAL
26. og 27.september dekkes det opp til matfestival i Karlstad, med fokus på lokale råvarer og smaken av Värmland. Det er ventet over 16.000 besøkende, og kortreist mat er i vinden som aldri før. Da «Smaka på Värmland» gikk fra å være en messe til å være en festival i 2014, åpnet det for mer enn bare kjøp og salg. Nå handler festivalen også om opplevelser og kunnskap om mat.

Les mer om festivalen her

MEKKA FOR MOTEINTERESSERTE

Idemagasinet.no tipser om høstferie for voksne - Göteborg Foto Superstudio

© FOTO: Superstudio

Helgen 25.-27.september er det klart for Göteborg Shopping Days. Da holder butikkene langåpent, og mange av dem flytter ut på gaten. Svensk design gjør det stort ute i verden, og i Göteborgs perfekte miks av småbutikker, større kjedebutikker og shoppingsentre, finner man garantert noe som er verdt å piffe opp høstgarderoben med.

Les mer her

SYKKELTUR MED GUIDE
Når shoppingposene er vel parkert på hotellrommet, er det på sin plass med en sightseeing rundt i vakre Göteborg. Gothenburg Bike Tour & Rental tar deg med på en halvannen times runde på sykkel, og viser deg gullkornene du kanskje ellers hadde gått glipp av som turist. Turen går i et behagelig tempo, og veiene er utvalgt med hensyn til sikkerhet. Alle får hjelm, vannflaske og en damesykkel med tre gir. Perfekt for å se byen på hjul!

Les mer her.

WEEKEND PÅ VOX
Den anerkjente arkitekten Magnus Månsson har tegnet Vox hotell, som definitivt leverer en smak av luksus i hverdagen. Marmorgulv, møbler fra et lokalt snekkeri og behagelige senger er stikkordene for rommene som selvsagt også har wifi, så man kan oppdatere Instagram fortløpende. Her finnes pakketilbud med hotellopphold pluss spabehandlinger på Hooks Herregård, og gourmet-pakker med hotellopphold og middag på prisbelønnede Sjön, hvor mesterkokken Tommy Mylimäki serverer syvretters middag.

Les mer her

GOURMETVANDRING FRA KRO TIL KRO
Kombinasjonen spasertur i vakker natur og gourmet-mat er uslåelig hvis du skal ha en unik opplevelse som tilfredsstiller både kropp og sjel. Gourmet Walk er en fire kilometer lang tur, hvor fire ulike retter inntas på fire ulike Rättviks-kroer. Selv om man vandrer relativt nært sentrum av Rättvik, får man følelsen av «villmark» fordi man går i skogsterreng hele veien. Underveis serveres også spennende historier om området og kroene.

Les mer her

God høstferie!

Likte du dette? Lik og del gjerne på Facebook!

(Kilde: VisitSweden)

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits