Hjem   Om meg   Kontakt
Gjør klart på kjøkkenet til høstens heteste nyheter! | Marianne de Bourg
25971
post-template-default,single,single-post,postid-25971,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Gjør klart på kjøkkenet til høstens heteste nyheter!

Noen av høstens nyheter er en limited edition klunkeflaske, og et matbasert multivitamin- og mineraltilskudd. På vinfronten kommer både en kvalitetspappvin og en vinkartong med innovativ tappekran. Og kobberkjelene er tilbake!

SHOPPING-Høstens-nyheter-til-kjøkkenet---mat-og-drikke

1. Knivserie fra Global (fra kr 599) // 2. Kvalitetsvin fra Bordeaux på papp // 3. Klunkeflaske fra Holmegaard // 4. Vannkaraffel fra Holmegaard // 5. Termokanne fra Rosendahl // 6. Grønn te med mathca fra Pukka // 7. Kobbergryte fra Eva Trio // 8. Multivitamin- og mineraltilskudd fra Soma // 9. Jubileumsgryte fra Le Creuset // 10. Innovativ forpakning fra Lindeman’s // 11. Redskaper fra Eva Solo.

Mer om produktene:

1. Global lanserer serien Global NI: En moderne knivkolleksjon med en enda mer asiatisk look

Global er et ikon i det moderne kjøkken. De skarpe samuraiknivene ligger i hendene på både profesjonelle kjøkkensjefer og amatørkokker, og kjennes igjen på de karakteristiske prikkene på skaftet. Men selv det beste kvalitetsstempelet kan trenge fornyelse.

Derfor lanserer Global denne høsten serien Global NI: En moderne knivkolleksjon med en enda mer asiatisk look som tar Global-universet til nye høyder og er skapt for neste generasjon matelskere. Fra kr 599. I Norge forhandles Global NI-kolleksjonen eksklusivt hos Jernia.

2. Mye-for-pengene drikkevin fra Bordeaux på boks: Ch. Rauzan Despagne Bordeaux Rouge

Det er ikke alltid like lett å lete seg frem i “boks-jungelen” – men denne her skiller seg ut! Til tross for at den er noe dyrere enn de billigste, så får du så utrolig mye mer for pengene.

En fortreffelig rødvin, med duft av søte plommer, krydder, mokka og røde bær. Smaken følger opp med god fylde, friskhet og bløte tanniner. En svært allsidig vin som går fint til lam, svin, kylling og gryter.

Den perfekte vinen når man har mange til bords og ønsker å kose seg med litt vin etter maten også. Ch. Rauzan Despagne Bordeaux Rouge – Varenummer: 666206 på Vinmonopolet. Pris: kr 449,90.

3. Limited edition klunkeflaske fra Holmegaard

Når Holmegaard i år kan feire 190-års jubileum, er det naturligvis med en hyllest til den ikoniske designen. Klunkeflasken anno 2015 har fått tre søyler istedenfor de klassiske fire, og er dessuten utført i en spesiell jubileumsfarge, røykbrun, som selges som limited edition i begrenset opplag (nøyaktig 1825 stk.).

Den karakteristiske klunkeflasken har sin opprinnelse i Norge, og ble brakt til Danmark av dyktige glassmakere. Flasken med den spesielle ”klukkende” lyden som oppstår når man skjenker fra den, har vært produsert i århundrer.

Når Holmegaard denne høsten markerer sitt 190-års jubileum med en hyllest til klunkeflasken, er det med massevis av tradisjon – og fornyelse. I anledning jubileet hylles nemlig den ikoniske designen med en helt ny spesialfarge, røykbrun, som brukes til fremstillingen av 1825 limited edition-jubileumsflasker. Klunkeflasken skriver seg inn i nye, moderne designsammenhenger med et gjenstreif av 50-tallets retrostil.

Holmegaard klunkeflaske i jubileumsutgave (H: 27,5 cm) er munnblåst og rommer omtrent 50 cl, da hver flaske er unik. Klunkeflasken koster 899,00 kr (veil.) og finnes i butikken fra medio oktober 2015, så lenge lageret rekker. Fås også på nett hos Holmegaard.

4. Cabernet fra Holmegaard – nå også med vannkaraffel

De fleste glasserier inneholder en karaffel. Det gjelder naturligvis også Holmegaards store sortiment, som med designklassikeren Cabernet i front, med opptil flere karakteristiske vinkarafler.

Men en ting er vin, noe annet er vann, som skal serveres i rikelige mengder og oppbevares temperert i kjøleskapet. Her kommer den klassiske vinkaraffelen til kort med sin brede bunn og høye hals, og derfor supplerer Holmegaard nå Cabernet-universet med en kjøleskapsvennlig vannkaraffel som passer fint inn på gjestebordet og skjenker med stil i hverdagen.

Derfor supplerer Holmegaard denne høsten den klassiske glasserien ”Cabernet” med en vannkaraffel. Karaffelen er utformet i Peter Svarrers velkjente stil i det mykt buede glasset som gjør karaffelens kropp frodig og feminin. Designen avrundes med en tett korkpropp, som også kan brukes til Cabernet-seriens vinkaraffel.

Den nye Cabernet Vannkaraffel er utført i kvaliteten «fine glass» ─ glass med ekstra klarhet, og rommer 1,5 liter. Karaffelen med korkpropp koster 399,00 kr (veil.). Holmegaard føres av blant annet Tilbords.

5. Nye pasteller på Rosendahls Grand Cru-termokanne

Rosendahls Grand Cru-termokanne holder alltid et våkent øye med dagens tendenser. Kannens funksjonelle design er kåret til best-i-test og har ikke bruk for oppdatering. Men årstidene krever nye trendfarger.

Denne sesongen har de testvinnende termokannene ikledd seg pasteller og henter inspirasjon fra vinterens dempede lyssetting med støvet grå og rosa overflate. Grand Cru-universet har i tillegg fått følge av smørebrikker og en melkemugge i porselen som matcher den kjente designen, og er et sterkt bidrag til kjøkkenbordets nye trendy trio.

Grand Cru-termokanne (1 l) finnes i fargenyhetene rosa og støvet grå og koster veiledende kr 499. Rosendahl føres av blant annet Tilbords.

6. Økologisk grønn te med mathca fra Pukka

Rent, smaragdgrønt Matchapulver – den magiske superingrediensen, blandet med de beste egenskapene fra tre forskjellige, grønne teer. Økologisk dyrket kinesisk Sencha, indisk Oothu og vietnamesisk Suci. Ved å drikke Supreme Matcha Green, tar du ikke bare vare på deg selv, men også til med å bevare vår vakre planet.

Denne spesielle teen bidrar til å finansiere WWFs pågående Himalaya prosjekt som oppfordrer lokalbefolkningen til å leve bærekraftig og beskytte regionens mange truede dyr, planter og fugler. Supreme Matcha Green te fra Pukka, koster kr 59 i helsekost og livsstilsbutikker.

7. Kobber er tilbake! De klassiske Eva Trio-grytene i original design

I 1977 kom en dansk designklassiker til verden. Den danske designeren Ole Palsby skapte en helt ny funksjonalistisk gryteserie. Serien utnytter egenskapene til tre forskjellige materialer, nemlig aluminium, støpejern og kobber – derav navnet Eva Trio.

Serien av gryter og stekepanner i kobber er de ultimate kokekarene – blant annet på grunn av kobberets enestående koke- og stekeegenskaper. Kobberet gir deg dessuten full kontroll over matlagingen fordi det reagerer raskt på temperaturendringer, noe som er en viktig egenskap i tilberedningen av sauser og andre former for finere matlaging.

Alle gryter og stekepanner er utstyrt med en praktisk hellekant som gjør dem svært brukervennlige. Kobber kan brukes på alle varmekilder, også induksjon. Fra kr 1.299. Forhandler på evasolo.com/no

8. Endelig et matbasert multivitamin- og mineraltilskudd!

Dette er resultatet av en lang og spennende utviklingsprosess: Et daglig multivitamin- og mineraltilskudd hvor vitaminene utelukkende er fra spiselige planter, og mineralene og sporstoffene er organisk bundet.

Ved å bruke matbaserte kilder til vitaminer får vi også antioksidanter og andre nyttige plantekjemikalier med på kjøpet. Kroppen nyttiggjør seg best stoffer inntatt i slike naturlige blandinger, fremfor å innta vitaminene og antioksidantene som isolerte, kunstig fremstilte molekyler.

Boost it MULTI inneholder derfor 100% naturlige vitaminer fra mat og alger. Boost it MULTI fra Soma er supermat, ikke bare pga de unike kildene til vitaminer fra mat og alger, men også fordi den inneholder hele 2 gram Chlorella per dagsdose. En boks inneholder 180 tabletter, koster kr. 349 og kan kjøpes i landets helsekostbutikker eller på soma.no

9. Le Creuset reproduserer eksklusiv jubileumsgryte

I 90 år har Le Creuset vært en pioner innen kjøkkenutstyr av høyeste kvalitet. I forbindelse med det runde jubileet reproduserer bedriften en eksklusiv jubileumsutgave av den aller første gryta som ble fremstilt på Le Creusets støperi i Frankrike i 1925.

Det produseres et begrenset antall av den spesielle jubileumsgryta for å markere jubileet, og det vil derfor kun finnes 1925 stk. i hele verden. Hver gryte vil ha den klassiske oransje Volcanic-fargen, samt et unikt serienummer.

Det følger også med en ekthetsgaranti i en unik presentasjonseske, og en liten flaske med sand fra den spesifikke støpeformen som ble brukt til å fremstille gryta. Jubileumsgryta koster kr 4.199. Fås blant annet hos RoyalDesign.no

10. Lindeman’s lanserer ny innovativ bag-in-box-forpakning

Det finnes en rekke ulike bag-in-box-forpakninger på markedet i dag, men mange synes de er vanskelig å åpne. Spesielt opplever de at tappekranen er utfordrende å få ut og sette riktig på plass. Dette viser en nordisk undersøkelse utført av Lindeman’s.

Nå lanserer Lindeman’s en helt ny kartong der man setter funksjon fremfor form. Den nye boksen har en femte side som gjør det enklere å finne og plassere tappekranen. Dette forenkler åpningen av vinkartongen betraktelig.

Lindeman’s Bin 45 er den første bag-in-box i sortimentet med den nyutviklede kartongen og lanseres på Vinmonopolet i september 2015, før den så lanseres globalt. Lindeman’s Bin 45 Cabernet Sauvignon, 3000 ml bag-in-box, pris: kr 419,90. Artikkelnummer: 4294006 på Vinmonopolet.

11. Den velkjente gryteserien Gravity fra Eva Solo utvides med redskaper i tre

Redskapene Gravity kan akkurat som de andre redskapene i serien, henges på kanten av gryten slik at man unngår søl på benken. Det introduseres sju forskjellige redskaper som til sammen gir et komplett sett av alt man trenger til matlagingen. Eva Solo Gravity treredskaper fås fra kr 69. Fås kjøpt blant annet hos RoyalDesign.no

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.