Hjem   Om meg   Kontakt
REISETIPS: PARMA – Parmaskinke og skinkefestival | Marianne de Bourg
4538
post-template-default,single,single-post,postid-4538,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

REISETIPS: PARMA – Parmaskinke og skinkefestival

Visste du at i september hvert år holdes parmaskinkefestivalen ”the Parma Ham Festival”?

I 2015 avholdes festivalen fra 5. til 20. september.

[Les mer om festivalen: Parma Ham Festival]

Hele byen er i feststemning, det arrangeres forskjellige workshops og produsentene i hele Parma-provinsen åpner for omvisninger.

Idemagasinet tipser om Parma

© FOTO: Per Erik Jæger

 

Parma er en perfekt reisedestinasjon for oss som er glad i mat. Det er sykkelby med vakker arkitektur, shoppinggater og butikker der du kan kjøpe skinke, parmesan og andre delikatesser.

Det går busser til produksjonsstedene der Parmaskinke og Parmesanost produseres. Her kan du bo på Hotell Maria Luigia…som ligger sentralt ved shoppinggatene og delikatessebutikkene.

Idemagasinet tipser om Parma

© FOTO: Per Erik Jæger

Spise på Gran caffe orientale på Garibaldi-plassen til lunsj. Og vandre deretter tvers over til gågatene hvor det er vinbarer og mye liv på kveldstid. Middagen kan fortæres på restaurantent La Maesta som er drevet av far og datter. Der spiser du torta frita som er spesialitet fra Parma, et stykke fritert pasta deig som spises varmt med Parmaskinke.

I åssidene rundt Parma produseres noe som blir ansett som verdens beste skinke. Det spesielle klimaet hvor tørr fjelluft blandes med sjøluft fra middelhavet sørger for perfekte forhold for skinkeproduksjon. Nettopp derfor kan den spesielle skinken kun produseres i dette området.

Idemagasinet tipser om Parma

© FOTO: Per Erik Jæger

 

Produksjonen av Parmaskinken foregår i et begrenset område i åssidene i Parma-regionen hvor de spesielle klimatiske forholdene gjør at skinkene får sin helt spesielle aroma og hvor den mister saltsmaken. Gårdene hvor grisene avles ligger i 10 regioner i det sentrale, nordlige Italia. De tre grise-rasene som benyttes fores på en kornbanding blandet med myse fra produksjonen av parmesan-ost.

Skinkens hemmelighet

Det er fire ingredienser som er nødvendige for å lage Parmaskinke:

Idemagasinet tipser om Parma

© FOTO: Per Erik Jæger

  • italienske griser (4 millioner årlig)
  • salt (så lite som mulig for herding og bremse forringende)
  • luft (den kjølige, friske luften i Parmas åssider)
  • tid (henge minimum 300 dager)

I produksjonen er det ikke lov å bruke: sukker, krydder, røyk, vann, nitritt eller andre tvilsomme stoffer som ofte er forbundet med moderne skinke produksjon.

Fikk du lyst til å reise til Parma? Eller kanskje lyst på parmaskinke? 

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Del gjerne på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.