Hjem   Om meg   Kontakt
Lavkarbobrød med kli og rømme | Marianne de Bourg
14490
post-template-default,single,single-post,postid-14490,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Lavkarbobrød med kli og rømme

Her får du en sunn oppskrift på eltefritt og fiberrikt lavkarbobrød til matpakken. 

Verdens enkleste brød er det også. Det er bare å piske sammen egg og blande inn resten av ingrediensene. Voilà!

Sunn-oppskrift-på-eltefritt-lavkarbobrød

Oppskrift er lånt av TINE. Foto: TINE/Synøve Dreyer

Nå er det tilbake igjen til hverdag, jobb og skole for de fleste.

Er planen å komme inn i gode treningsrutiner og et sunt kosthold igjen? Et bra tips er da å tømme matskapet for frø og kjerner, og lage lavkarbobrød til fryseren.

Lavkarbobrød med kli og rømme
 
Oppskrift: Brød
Type: Lavkarbo
Porsjoner: 1 brød
Ingredienser
  • 6 egg
  • 1½ dl TINE Seterrømme
  • 6 dl havrekli
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 4 ss linfrø (helst knuste)
  • 1½ ts bakepulver
  • 1 ts salt
  • 3 ss rapsolje
Sånn gjør du
  1. Sett stekeovnen på 180 °C. Du trenger en smurt brødform, som er kledd med bakepapir.
  2. Pisk eggene sammen først og bland inn resten av ingrediensene. Hell i brødformen.
  3. Stek brødet på nederste rille i ovnen i ca. 55 minutter.
  4. Avkjøl på rist. Brødet har god holdbarhet og oppbevares best i kjøleskapet.

Smarte tips:

  • For mindre kalorier, bytt ut seterrømme med lettkesam.
  • For mindre karbohydrater, bytt ut havrekli med hvetekli.
  • Skjær brødet i skiver, oppbevar det i fryseren og rist i brødristeren.

For flere brødtips til matpakka kan du også ta en titt på 10 varianter av lavkarbobrød fra brødmix. Ikke så dumme de heller.

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Del gjerne på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.