Hjem   Om meg   Kontakt
Gulvtrender høsten 2015 | Marianne de Bourg
25299
post-template-default,single,single-post,postid-25299,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Gulvtrender høsten 2015

Personlig. Slik sammenfattes interiørtrenden nå. Og mulighetene til å velge et gulv som passer akkurat deg har nok aldri vært større – her der de heteste gulvtrendene akkurat nå!

Med nærmere fem millioner innbyggere, og drøyt to millioner husstander, lever mange ulike interiørstiler side om side her til lands. Den store trenden nå, er å lage et personlig interiør. Alt går og alt er lov – og din egen fantasi og smak er fasiten.

Felles for manges smak akkurat nå er noen tendenser som til dels trekker i ulike retninger, og til dels brukes sammen eller om hverandre. Lange og brede gulvbord av tre eller materialer som ligner, lyse eller grålige farger, røft og rustikt, vintage eller retrostil, samt orientalsk eller etniskinspirert er hovedtema for dagens gulvtrender.

Når det kommer til gulvet, kan aktuelle trendretninger sammenfattes slik:

Orientalsk/etnisk:

INTERIØRTIPS - GULVTRENDER  viny fra Tarkett

© FOTO: Tarkett

Orientalske mønstre i vakre grå nyanser er populære både på kjøkkenet, i gangen og på badet. Velg blant keramiske fliser, vinylbelegg eller historiske sementfliser.

Lyst & grått

INTERIØRTIPS - GULVTRENDER Parkett fra Saga

© FOTO: SAGA

Hvite og grå gulv blir stadig mer populære. Hvert år lanserer gulvprodusentene flere lyse, laserte parkettgulv og lamnater som gir samme preg. Innen blant annet vinylbelegg, tepper og linoleumfliser, er gråskalaen meget populær, og her finnes alltid en stor nyanserikdom å velge blant. Et eksisterende gulv kan males eller beises i en grålig farge.

Vintage & retro:

INTERIØRTIPS - GULVTRENDER fliser fra Golvabia

© FOTO: Golvabia

Vintagetrenden er fortsatt aktuell, med gulv med et ”slitt” og røft utseende. Rustikk sortering av tregulv, gjør til et aktivt interiørelement. Også gulvene som imiterer, etterstreber ett røft utseende fra betong, stein, tegl eller brukt treverk. Dette gjelder alt fra laminat, til vinyl, fliser og tepper.

Langt & bredt:

INTERIØRTIPS - GULVTRENDER parkett fra Tarkett

© FOTO: Tarkett

Lange og brede bord og planker er det som gjelder – enten det gjelder parkettgulv, heltre, eller laminatgulv. Det store formatet passer best i litt større rom.

Fargesterkt:

Ikke alle ønsker hvitt, grått og beige, ikke en gang her i Norden. Hvorfor ikke slå til med et fargesterkt vinylgulv for eksempel på barnerommet, gjesterommet eller i gangen? Eller kanskje overraske med et dongeriblått parkettgulv?

(Tekst: Chera Westman/ifi.no)

✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️ ✉️

Likte du dette? Del gjerne på Facebook!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.