Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Formkake med te som smaker rose og vanilje
24940
post-template-default,single,single-post,postid-24940,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Formkake med te som smaker rose og vanilje

Denne kaken er tilsatt te med rose og vanilje. Mandlene gjør at det blir mer mat i kaken og den er ikke heller ikke så veldig søt.

Helt perfekt til en kopp te!

Oppskrift på tekake med rose

Foto: Per Erik Jæger / Styling: Marianne de Bourg

Tips: Kaken er ekstra lekker bakt i en silikonform formet som en rose.

Tekake
 
Ingredienser
  • 200 g meierismør
  • 2 dl sukker eller Sukrin Gold
  • 3 egg
  • 4 dl fin spelt eller mandelmel
  • 100 g malte mandler
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl kald rose- og vaniljete ”Harmonise” fra Pukka (3 teposer til en kopp)
Sånn gjør du
  1. Sett ovnen på 170 grader.
  2. Lag teen og la den stå og trekke.
  3. Visp smør og sukker til det blir lyst og luftig.
  4. Ha i eggene, ett av gangen og bland i deigen.
  5. Ha i resten av ingrediensene og bland lett.
  6. Ha deigen i en silikonform eller i en 24 cm smurt og strødd springform.
  7. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca 45 minutter.
  8. Avkjøl kaken og dryss over med melis/SukrinMelis.

Bon appetit!

 

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits