Hjem   Om meg   Kontakt
Marianne de Bourg | Indisk lassi med rosenvann og jordbær
24938
post-template-default,single,single-post,postid-24938,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline,er-recipe

Indisk lassi med rosenvann og jordbær

Lassi er den vanligste måltidsdrikken i India. Det er en smakssatt yoghurt som gjerne serveres med is. Den er leskende og forfriskende og passer utmerket til den sterkt krydrete indiske maten.

[Les mer: Hva er godt å drikke til indisk mat?]

Denne deilige varianten med rosenvann og norske jordbær får en smak av norsk sommer.

Oppskrift på lassi med rosenvann

Foto: Per Erik Jæger

Rosenvannet på bildet er kjøpt i en asiamatbutikk. Eventuelt kan du få tak i rosenvann på apotek eller helsekost, foruten på nett.

Tips: Bytt eventuelt ut jordbærene med 1 stk mango som du blander med yoghurten i en blender. Da får du mangolassi.

Indisk lassi med rosenvann og jordbær
 
Ingredienser
  • 5 dl matyoghurt
  • 1 dl vann
  • ½-1 ts rosevann
  • 1 kurv jordbær
  • Eventuell søtning, for eksempel Sukrin Gold
  • Roseblader til pynt
Sånn gjør du
  1. Bland matyoghurt og vann, og smak til med rosevann. Begynn med minste mengde rosevann, da smaken av roser lett kan bli for kraftig.
  2. Smak om du trenger søtning i lassien.
  3. Ha blandingen opp i et stort drikkeglass, men la det være igjen plass til jordbærene.
  4. Mos deretter jordbær lett med en gaffel og legg øverst i glasset.
  5. Pynt med roseblader

[Prøv også: Lassi med kardemomme, ingefær og mynte]

Bon appétit!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Blogglistenhits