Hjem   Om meg   Kontakt
GRILLSKOLEN, DEL 7 – Forberedelser. Grille i kveld? I morgen? Om én time? | Marianne de Bourg
24210
post-template-default,single,single-post,postid-24210,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

GRILLSKOLEN, DEL 7 – Når kommer gjestene? I kveld? I morgen? Om én time?

La tiden styre dine grillambisjoner. Her kommer tre enkle tips som vil gjøre jobben ved grillen enklere – og skape fornøyde gjester, uavhengig om du skal ha maten klar på en time eller et døgn!

GRILLSKOLEN-DEL-7

DEL 7

GRILL I DAG, I MORGEN – OG OM EN TIME

GRILLGUIDE-Når-kommer-gjestene

”I MORGEN GRILLER VI.”
Du har en plan og godt med tid. Da kommerde store kjøttbitene frem: hel karré, spareribs eller kanskje lammelår. Gjør grillingen til en heldagsaktivitet. Den lange tilberedningstiden på svak varme rundt ca 100 grader gir et veldig smaksrikt og saftig kjøtt.

Her gjelder det virkelig å være forsiktig så varmen ikke blir for høy – da blir kjøttet tørt og kjedelig. Fyll på med nytt kull slik at gløden i grillen holder lengre. Grill med indirekte varme under lokk. Legg gjerne på en hullet aluminiums pakke med røktre eller spon direkte i glørne.

Husk bare å legge røktre/spon i vann en stund før det brukes. Det setter god smak på kjøttet.

”DE KOMMER I KVELD.”
En helgrillet oksefilet lager seg i prinsippet selv på grillen. Tørk oksefileten og pensle med din favorittgrillolje. Sørg for å ha lokket på og god kontroll på både kjøttet og grillens temperatur.

Helgrillet kjøtt tar litt lengre tid, så pass på å grille små hele poteter samtidig. Lag en god saus imens – hvorfor ikke en egen bearnaise eller rødvinssaus?

”OOOPS, GJESTENE STÅR I GANGEN.”
Skjær kjøttet i terninger og krydre med ulike smaker av rub. Legg fram et spyd og la hver gjest lage, og grille sitt eget spyd. Det fungerer garantert som en hyggelig «ice-breaker».

Imens forbereder du noen forskjellige salater, kalde sauser og dressinger. Miks kikerter med litt olje og sitronjuice, smak til med BBQ Spices Chili. Bland rømme med Sweet Chili Sauce. By på dipp og chips/grønnsaker i løpet av kvelden.

Følg med på grillskolen! 

Grillskolens syv deler:

  1. UTSTYR
  2. TEKNIKKER
  3. HVORDAN FÅ DEN ORDENTLIG GODE GRILLSMAKEN?
  4. DE ULIKE TYPENE GRILL
  5. HVORDAN GRILLE PIZZA OG BRØD?
  6. GRILLTILBEHØRET: MARINADE, RUB, OLJE, GLAZE, SAUS OG KRYDDER
  7. NÅR KOMMER GJESTENE? I kveld? I morgen? Om én time?

I mellomtiden kan du ta en titt på denne samlingen med mer enn 100 grilloppskrifter og -tips på Pinterest:

GRILLSKOLEN – Idemagasinets grilloppskrifter på Pinterest

God grilling!

– Kilde/foto: Santa Maria

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.