Hjem   Om meg   Kontakt
Smarte tips til deg som betaler med kort på reise | Marianne de Bourg
24839
post-template-default,single,single-post,postid-24839,single-format-standard,qode-social-login-1.0,qode-restaurant-1.0,ctcc-exclude-NA,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4.1,menu-animation-underline

Smarte tips til deg som betaler med kort på reise

Du er på reise og skal betale med kort. – Lokal valuta eller norske kroner, spør ekspeditøren. Betal med lokal valuta, sier kredittkorteksperten. Husk også å ha med deg både VISA og Mastercard. Det er ikke sikkert at begge kortene fungerer overalt.

Flere og flere steder tilbyr nordmenn å betale med norske kroner i kortterminaler eller ved uttak i minibanker. Hvis du takker ja til dette aksepterer du samtidig en lokalt satt vekslingskurs. Denne kursen er som regel en dårligere, noe som gjør kjøpet eller uttaket dyrere for deg.

– Selv om det er praktisk å vite eksakt hvor mye du må betale i norske kroner, lønner det seg ikke økonomisk. Det er alltid mer fordelaktig for deg som kortbruker å betale i lokal valuta, sier Henning Holtan, administrerende direktør for EnterCard Norge og Denmark.

Lokal valuta eller norske kroner på reise

Her er ekspertens beste tips til betaling med kort på reisen:

  • Husk å oppbevar kortene på ulike steder
  • For å ha maksimal dekning kan det være lurt å ha med seg to kredittkort, et tilknyttet VISAs nettverk og et tilknyttet Mastercard. Det er ikke sikkert at begge kortene fungerer overalt
  • Betal alltid i lokal valuta – så varer feriebudsjettet lenger

Derfor lønner det seg å betale med norske kroner

Når du betaler i norske kroner brukes en valutakurs som er bestemt på stedet du befinner deg. Denne kursen er vesentlig høyere enn kortselskapets. Selv om de aller fleste kortselskap legger på et valutapåslag, er det en liten avgift sammenlignet med den lokalt satte valutakursen.

Smarte tips til deg som skal betale med kort på reise

Hvis du velger å betale i lokal valuta er det kortselskapets sentrale valutakurs som brukes. De store betalingsnettverkene VISA og MasterCard har egne valutakurser som er svært konkurransedyktige sammenlignet med mindre lokale selskapers.

Selv om det kan føles trygt å vite akkurat hva du må betale, gir du samtidig utenlandske restauranter og butikker muligheten til å tjene litt ekstra penger. Når du betaler i lokal valuta er det ditt kortselskap som får valutapåslaget, mens når du betaler i svenske kroner er det butikk- eller restauranteieren som beholder mellomlegget.

Som kunde skal du selv få velge om du vil betale i lokal valuta eller norske kroner, og det skal framgå av kvitteringen at du har tatt et valg.

REISETIPS Lokal valuta eller norske kroner

– Hvis du ser at det står norske kroner på kortterminalen når du skal godkjenne beløpet kan du avbryte og be om å få betale i lokal valuta i stedet, anbefaler Holtan.

God reise!

No Comments

Her kan du legge inn din kommentar eller en hyggelig hilsen:

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.